Haberler

Ömerli ilçesi doğal gaza kavuşuyor

Güncelleme:

Mardin'in Ömerli ilçesinin doğal gaz ile buluşturulması için alt yapı çalışmaları törenle başladı.

Mardin'in Ömerli ilçesinin doğal gaz ile buluşturulması için alt yapı çalışmaları törenle başladı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Ömerli'de çevre yolu ve imarın yanı sıra su, kanalizasyon ve yağmur suyu ile ilgili alt yapı hizmetlerine yönelik çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.

Demirtaş, bunun yanında doğal gaz çalışmasının da başladığına işaret ederek, "Doğal gaz hem çevreci hem de ucuz olması dolasıyla Ömerli halkına çok ciddi anlamda katkı sağlayacak. Yeni istihdam alanlarının açılması, çevrenin kirlenmemesi, insan sağlığına zarar verecek bir çalışmanın olmaması çok önemli. İnşallah bunlar Ömerli'nin refahına katkı sağlayacak." dedi.

Ülkede yaşanan orman yangınlarına da değinen Demirtaş, "İçimizi acıtan olaylar yaşıyoruz. Çeşitli yerlerde ülkemizin güzel ormanlık alanları yanıyor. Burada bir ihanet varsa bulacağız ve gereken cezayı vereceğiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ekipler, ormanlarımız yanmasın diye çok ciddi fedakarlık gösteriyorlar. Onlara buradan hürmetlerimizi iletiyoruz. Bu ülkenin en büyük sermayesinin birlik ve beraberlik olduğunu düşüyorum." ifadelerini kullandı.

Demirtaş, birlik ve beraberliğin daha da artırılmasıyla kalkınmanın ve büyümenin sağlanacağını dile getirerek, bu hizmetlerde emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Yüklenici firma Akmercan Şirketi Bölge Müdürü Abdurrahman Tuncer, 2020 yılında Mardin'de 490 kilometrelik bir yatırım yaptıklarını, bu yatırımla il genelinde 36 mahalleye doğal gaz verildiğini söyledi.

Bu yıl 145 kilometrelik yatırım yapılarak 9 mahalleye daha doğal gaz verileceğini ifade eden Tuncer, 2021 yılı sonu itibarıyla 103 bin konut, iş yeri ve kurumun doğal gaz kullanabilecek konuma geleceğini aktardı.

Tuncer, "Bugün alt yapı çalışmalarına başlayacağımız Ömerli ilçemizde de toplamda 150 kilometre doğal gaz alt yapı yatırımı olacak. Bu yatırım 7 yıl içinde tamamlanacak. 2021 yılında ise yaklaşık 10 kilometre yapılacak ve 350 konut, iş yeri ve kurumun önünden doğal gaz hattı geçirilecek. Mardin'de 10 ilçemiz var. Bunların 8'inde doğal gaz alt yapısı bulunmuş olacak." diye konuştu.

Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ da, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Demirtaş, Ömerli Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, Belediye Başkanı Altındağ, firma yetkilileri ve davetliler, kurdele keserek çalışmaları başlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Ömerli Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

title