Haberler

Marc Newson Pentax K-01'i Yarattı

PENTAX K-01 dijital fotoğraf makinelerinin benzersiz tasarımı dünyanın en ünlü tasarımcılarından Marc Newson'a ait.

PENTAX RICOH Şirketinin yeni tanıttığı PENTAX K-01 dijital fotoğraf makinelerinin benzersiz tasarımı dünyanın en ünlü tasarımcılarından Marc Newson'a ait. Time dergisinin sıralamasında Dünyanın En Önemli 100 kişisi arasında yer alan Newson'ın sanat çalışmaları, aralarında New York'daki MoMA, Londra Tasarım Müzesi ve V&A, the Centre Georges Pompidou ve Vitra Tasarım Müzesinin bulunduğu, dünyanın pek çok önde gelen müzesinde sergileniyor.

PENTAX K-01 gelişmiş özellikler sunmayı başarıyor. Bu özellikler arasında bir APS-C 16.28 MP CMOS algılayıcı, 6 kare/sn yüksek hızda seri çekim, 25.600 ISO'luk en yüksek hassasiyete sahip, çok geniş hassasiyet aralığı ve stereo HD video kaydı yer alıyor.

Makine PENTAX SLR'lerin K lens yuvasına sahip olup, piyasada bu kadar geniş lens aralığını sunan tek fotoğraf makinesi. Kullanıcılar film formatında SLR fotoğraf makineleri için üretilmiş lensler olsa bile tüm lens stoklarından yararlanabiliyorlar. Bu, Pentax'ın ortaya çıkışından bu yana 214 tip lense denk geliyor (yeni 40 mm XS lens dahil) ve şu ana kadar 20 milyon lensin satıldığını gösteriyor.

K-01, kolay kullanımlı bir fotoğraf makinesi arayan, değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi kullanıcılarının yanı sıra, fotoğraf makinelerinden özgünlük ve stil beklentisinde olan kullanıcılar için de mükemmel bir seçenek sunuyor. Yepyeni fotoğraf tarzlarından hoşlanan hali hazırdaki PENTAX dijital SLR kullanıcıları için de eşsiz bir ikinci fotoğraf makinesi olabilir.

Newson'nin tasarım planı, lens takılan K-01'i tam bir tasarım paketi haline getirmek için, dünyanın değiştirilebilir en ince lensleri olan yeni SMC PENTAX-DA 40 mm F2.8 XS unifocal değiştirilebilir standart lenslere de uygulanmıştır: Söz konusu lensler PENTAX K-01 fotoğraf makinesiyle aynı anda satışa sunuluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

New York Pentax Londra Vitra Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title