Haberler

Manisa'yı dolu vurdu, tarım arazileri zarar gördü

Güncelleme:

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Manisa'nın Salihli ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ekili alanlar zarar gördü. Salihli'ye bağlı Sart, Mersindere, Hasalan ve Kapancı Mahallelerinde yaklaşık 1 saat süren ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı başta üzüm bağları olmak üzere, patlıcan, karpuz, mısır ile meyve bahçelerini vurdu. Vali Karadeniz, '10 bin dekarlık alan zarar gördü' Salihli'nin Kapancı Mahallesi'nde dolu yağışından zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz 'Salihli'nin Kapancı Mahallesi'nde 10 bin dekarlık alan zarar gördü' dedi.

- Manisa'yı dolu vurdu, tarım arazileri zarar gördü

Manisa'nın Salihli ilçesine ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Vali Karadeniz "10 bin dekar alanı dolu vurdu"

Üretici İsmail Özkol "Ne üzüm kaldı, ne karpuz, hepsi gitti"

Üreticilerde Hamza Yertürün "Dolu karpuzları bıçak gibi kesti"

Üretici Şahin Yavuz "Biz bu dolu yağışı ile hem afeti, hem de korkuyu yaşadık"

MANİSA - Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Manisa'nın Salihli ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ekili alanlar zarar gördü. Salihli'ye bağlı Sart, Mersindere, Hasalan ve Kapancı Mahallelerinde yaklaşık 1 saat süren ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı başta üzüm bağları olmak üzere, patlıcan, karpuz, mısır ile meyve bahçelerini vurdu.

Vali Karadeniz, "10 bin dekarlık alan zarar gördü"

Salihli'nin Kapancı Mahallesi'nde dolu yağışından zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz "Salihli'nin Kapancı Mahallesi'nde 10 bin dekarlık alan zarar gördü" dedi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karadeniz, "Salihli, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerimize bağlı bazı mahallelerimizde dolu yağışından dolayı ciddi oranda hasar meydana geldi. Bu ilçelerimizle birlikte Alaşehir, Demirci, Gölmarmara ilçelerimizde de kısmi oranda bir zarar söz konusu. Bugünden itibaren TARSİM ekipleri sahada gerekli çalışmalara başlamış durumda. Aynı zamanda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde dolu zararının olduğu mahallelerimizde incelemelerini yürütüyor. Salihli'nin Kapancı Mahallesi'nde ilk tespitlere göre 10 bin dekarlık bir alanda zarar meydana geldi. Tarsim Bölge Müdürümüzde bugün sahada üreticilerimizle bir arada. Ürünleri sigorta kapsamında olan çiftçilerimiz ile ilgili şuanda çalışmalar başladı. Bunun yanı sıra üreticilerimiz için AFAD Acil Destek Fonu'ndan destek isteyeceğiz. Bu destek ile birlikte ürünleri sigortalı olmayan çiftçilerimizin ayakta kalmalarına yardımcı olacağız."

"Ne üzüm, ne karpuz, hepsi gitti"

Üretici İsmail Özkol "Bir saat dolu yağdı. Yağan 1 saatlik dolu yağışı sonrası Kapancı Mahallesi'nde ne üzüm kaldı, ne patlıcan, ne de karpuz kaldı, ekili alanların hepsi zarar gördü. Ben 70 yaşındayım, böyle dolu görmedim. Ceviz büyüklüğünde yağdı" derken Kapancı Mahallesi'ndeki çiftçilerden Selami Börekçi ise "Ben hayatımda böyle dolu görmedim. Dolu bazı karpuzları deldi, bazılarını ise çatlattı. Ben dönümde 12 ton karpuz almam gerekirken, benim mahsulüm bitti"

"Dolu ceviz büyüklüğünde yağdı"

Hasalan Mahallesi'ndeki Tabakderesi ile Mersindere Mahallesi arasındaki ekili alanların dolu yağından etkilendiğini anlatan üretici İsmail Börekçi "Zararımız yüzde yüz" dedi. Üretici Yasin Çelikel ise "Ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı sonrası ekili olan bağlar, patlıcanlar, mısırlar, zeytinler hepsi gitti, bir şey kalmadı. Biz büyük afat yaşadık. Kısacası çiftçinin yıllık mahsulünü hepsi bitti" diye konuştu.

"Dolu karpuzları adeta bıçak gibi kesti"

Üreticilerde Hamza Yertürün "58 yaşındayım, ben böyle bir afat görmedim. Dolu yağışı hem yuvarlak olurdu. Bu defa buzlu, bıçak gibi keskin yağdı. Hasat bekleyen karpuzları bıçak gibi kesti" dedi. Hasalan Mahallesi çiftçilerin 80 yaşındaki Nurettin Ongundağ ise "Ben dolu yağışı gördüm. Ama bunun gibi dolu yağışı ve zararını görmedim. Bağlarda bir şey bırakmadı. Ne yaprak kaldı ne üzüm. Bu dolu yağışı karpuz, patlıcan ve mısıra dahi zarar verdi" şeklinde konuştu.

"Biz dolu yağışında korkuyu yaşadık"

"Bu kadar şiddetli hiç dolu yağışı görmedim" diyen 63 yaşındaki üretici Şahin Yavuz "Biz bu dolu yağışı ile hem afeti, hem de korkuyu yaşadık. Çünkü dolu yağışı tam 1 saat sürdü. 60 dönüm ekili alanımdan bir şey kalmadı. Ne patlıcan kaldı, ne üzüm. Şuan sıfır oldu, ekili bir şeyim kalmadı. Bu yılki mahsulüm gitti. Bu yıl çoluk çocuk ne yiyeceğiz. Yetkililerden bu bölgeye acilen yardımda bulunmasını bekliyorum. Gelip görsünler, zararımızın büyüklüğünü" diye konuştu. Üretici Rıdvan Kartal ise "Ben böyle dolu yağışı görmedim, bu sanki dolu değildi. Gökten buz parçası yağdı. Buz parçası da mahsulümüzü bu hale getirdi" diye konuştu. İşçilerden Servet Hacı ise "Çocuklarım bu patlıcan tarlasında çalışıyordu. Bu mahsul bittikten sonra ne yiyeceğiz. Allah herkesin yardımcısı olsun" dedi.

BA-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Karadeniz Karadeniz Salihli Manisa Mısır Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title