Haberler

Manisa Dans Sevdasıyla Memurluktan Istifa Etti, Şampiyon Çıkardı

Dans sevdasıyla memurluktan istifa etti, şampiyon çıkardıMANİSA'da dans sevdası uğruna 6 yıllık memuriyetinden geçen aralık ayında istifa eden gıda mühendisi 27 yaşındaki Can Polat Karayel, dans okulunda yetiştirdiği dansçıları Türkiye şampiyonu yaptı.

Dans sevdasıyla memurluktan istifa etti, şampiyon çıkardı

MANİSA'da dans sevdası uğruna 6 yıllık memuriyetinden geçen aralık ayında istifa eden gıda mühendisi 27 yaşındaki Can Polat Karayel, dans okulunda yetiştirdiği dansçıları Türkiye şampiyonu yaptı. Birçok öğrencisi de Türkiye şampiyonlarında dereceye giren Karayel, hedefinin dansta ülke genelinde Manisa'yı ilk sıralara çıkarmak olduğunu söyledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (MCBÜ) gıda mühendisliği eğitimi aldığı yıllarda açtığı dans okulunda her yaştan danssevere eğitim vermeye başlayan Can Polat Karayel, 2011'de devlet memuru olmasına rağmen dans eğitmenliğini sürdürdü. Devlet memurluğu mesaisinin dışında akşamları Latin dansı eğitmenliği yapan Karayel, 9 yılda 3 bin kişiye eğitim verdi. Aradan geçen sürede devlet memurluğu ile dans eğitmenliği arasında kalan Karayel, tercihini gönlünden geçenden yana kullandı. Manisa Merkez Efendi Hastanesi'ndeki Gıda Mühendisliği görevinden istifa etti. Geçen aralık ayında 6 yıllık devlet memurluğu görevinden ayrılan Karayel, bütün gününü yetiştirdiği öğrencilerine ayırdı.

Karayel'in yetiştirdiği öğrenciler, 27 Mayıs'ta Bodrum'da yapılan 35 dans okulundan 200 çiftin katıldığı Türkiye Dans Sporları Federasyonu Sosyal Latin Dansları Yarışması'nda Türkiye birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü elde etti. Kareyel'in öğrencileri Osman Yaşi (17) ve Mina Solak (17) çifti birinci oldu. Melik Bal (15) ve Yasmin Hassan (15) üçüncülüğü elde etti. Karayel, tek hedefinin dansta Manisa'nın adını duyurmak ve Türkiye'de ilk sıraya çıkarmak olduğunu söyledi.

Latin dansı eğitmenliğinin yanı sıra Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nda 4 yıldır hakemlik de yapan Karayel, şampiyon çıkarmaktan dolayı mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"9 yılda 3 bine yakın dansçı yetiştirdim. Yaklaşık 200 kadar da sporcu yetiştirdim. Şu an Dans Kafe Akademi'mde 60 sporcum var. Her geçen yıl Manisa'da daha güzel ve daha büyük işlere imza atıyoruz. Hikayem 9 yıl önce Manisa'ya üniversite okumak için geldiğimde başladı. 2011 senesinde Sağlık Bakanlığı'nda memuriyeti kazandım. Devlet memuru olduğum zaman dans kariyerim için zor olacağını düşündüm. 6 yıl boyunca hem memurluğu hem de dans eğitmenliğini birlikte götürdüm. Artık ikisinden birini seçmem lazımdı. Bir tarafta hayalim ve gönlümde olan dans vardı. Bir tarafta ise mesleğim olan gıda mühendisliği ve devlet memurluğum vardı. Aralık ayında istifamı bastım. Artık 24 saat tüm zamanımı sporcularıma verdim. Şimdi Türkiye şampiyonları çıkardım. Önümüzdeki yıllarda dansta en başarılı illerden biri olarak Manisa'nın olacağına inanıyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Polat Türkiye Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title