Haberler

Manisa'dan Almanya'ya Kınama

Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlamasının yankıları Türkiye'de sürerken, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ve Manisa Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, Almanya'yı kınadıklarını belirten açıklamalar yaptı.

Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlamasının yankıları Türkiye'de sürerken, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ve Manisa Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, Almanya'yı kınadıklarını belirten açıklamalar yaptı.

Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamasına tepki gösteren Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu da eleştirdi. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, paylaşımında Almanya'yı kınadığını belirterek, "İki gündür Ermeni soykırımı tasarısının Almanya Parlamentosu'ndan geçmesine tepki gösteriyoruz. Almanya Büyükelçimiz Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu dikkatlice dinledim. Senin devlet olarak böyle büyükelçilerin olduğu müddetçe daha çok tasarı geçer. Uluslararası arenada, ülkeyi temsilde maalesef çok kötüyüz. Söylenecek çok söz var da görevimiz gereği yorum yapamıyoruz. Almanya Devleti'ni ben de kınıyorum vsvsvs..." ifadelerine yer verdi.

"UYDURUK KABULLERLE TARİHE TECAVÜZ EDİLEMEZ"

Manisa Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu ise yaptığı açıklamada, "Nasıl ki fizik, matematik, kimya, biyoloji ve diğer fen bilimlerinin araştırmaları ve kanunları ülkelerin meclisleri tarafından belirlenemiyorsa; tarih de bir bilimdir ve onun yasaları da meclislerce konulamaz" dedi.

Siyasi kurum olan meclislerden çıkarılacak ve bir milleti suçlu gösterecek uyduruk yasalar veya kabuller ile tarihe tecavüz edilemeyeceğini belirten Aloğlu, şunları söyledi:

"Dünyada 1 ve 2'inci dünya savaşlarını çıkararak soykırımda master yapmış, bununla yetinmeyip dünya suç hukukuna soykırım suçunun mimarı olarak geçmiş bir devlette yapılan oylama deli saçmasını bile kenarda bırakır. Ermeni tehciri 1. Dünya Savaşı'nda yaşanmış bir durumdur ve soykırım yasasının (9 Aralık 1948) kabulünden öncedir. Yani bu dengesizlerin iddiası doğru bile olsa yapıldığı tarihte bu eylem suç olarak kabul edilmiyordu. Madem öyle dünya kamuoyu Cengiz Han'dan ötürü Moğolistan'ı, Büyük İskender'den ötürü Makedonya'yı, Talkan Curcan katliamından dolayı Arapları yargılasın da görelim. Uyduruk medeniyetin üfürük şeyhleri sizi..."

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title