Haberler

Manisa´Da Baykal İçin İmza Kampanyası

Kampanyanın Ardından, 14 Mayıs'ta Açlık Grevine de Başlanacağı Bildirildi.

Kampanyanın ardından, 14 Mayıs'ta açlık grevine de başlanacağı bildirildi.

CHP Manisa Merkez İlçe Teşkilatı, kaset skandalının ardından istifa eden genel başkanları Deniz Baykal'ın görevine dönmesi için imza kampanyası başlattı. Kampanyanın ardından, 14 Mayıs'ta açlık grevine de başlanacağı bildirildi.

Manolya Meydanı'ndaki imza kampanyasına CHP'liler büyük ilgi gösterdi. İmza kampanlası için kurulan standada bir açıklama yapan CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, Türkiye'de artık siyasetin kirlendiğini ve ahlak dışına çıktığını dile getirdi. Türkiye'de siyasetin komplolar ve şantajlar üzerine kurulduğunun altını çizen Kopal, bir kasetle yapılan komplo yüzünden istifa ettiğini ileri sürdüğü Baykal'a destek vermek ve görevine geri dönmesini sağlamak istedikleri ifade etti. ''ABD işbirlikçisi AKP iktidarı, CHP'nin iktidar mücadelesini asla engelleyemeyecektir' diyen Kopal, ''Bizi üzüntüye boğarak istifa eden genel başkanımız Baykal'ı göreve davet ediyoruz. İnanıyorum ki Türk halkı genel başkanımıza sahip çıkacaktır. CHP'nin lideri olarak görmek isteyecektir. Kimse ellerini ovuşturup köşede kartal, tilki misali beklemesin. Türkiye'de CHP örgütleri buna müsaade etmeyecektir. Hiçbir tehdit ve şantaj tarihte başarıya ulaşmamıştır. Bugün de böyle olacaktır' diye konuştu.

AÇLIK GREVİ YAPACAKLAR

Genel başkanlarının görevine geri dönmesi amacıyla her türlü yolu deneyeceklerinin altını çizen Kopal, ''İmza kampanyamıza, ilk 10 dakikada 300 kişi destek verdi. Kampanyamız, 21 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Deniz Baykal'ın arkasında olduğunu göstermek ve kendisi göreve geri dönmesini sağlamak için 14 Mayıs Cuma günü saat 14.30'dan sonra Manolya Meydanı'nda açlık grevine başlaşacağız. Açlık grevimiz 22 Mayıs'taki CHP Genel Merkezi'ndeki kurultaya kadar devam edecek' dedi.

''DİK DURUŞU YÜZÜNDEN KOMPLO KURULDU'

Manolya Meydanı'ndaki imza kampanyasına destek veren CHP Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka da anayasa değişikliği konusunda AKP iktidarına karşı dik durduğu için genel başkanları Baykal'a komplo kurulduğunu iddia ederek, sahip çıkacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title