Haberler

Mali Destek Programından Hibe Desteği

Güncelleme:

Turizm merkezi Konyaaltı'nda çöp konteynırları yer altına inecek.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) mali destek programından hibe desteği almaya hak kazanan Konyaaltı Belediyesi'nin projesiyle tüm çöp konteynırları yeraltına inecek. Proje ile hem daha temiz çevre ile kent estetiği gelişimine hem de yeraltına inen konteynırlar ile turizm güvenliğine katkı sağlanması hedefleniyor.

BAKA kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında yeni hizmet binasına taşınan Konyaaltı Belediyesi ile Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Konyaaltı Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek ile biraraya geldi. Yeni hizmet binasına taşınan Konyaaltı Belediyesi'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını, ayrıca iki kurum arasında devam eden güzel işbirliğinin devamı konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Engin, "Konyaaltı Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği BAKA'nın çalışmalarına katkı sağlıyorlar. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek aynı zamanda Batı Akdeniz'de belediyeleri temsil eden Akdeniz Belediyeler Birliği'nin de başkanı. Birlik, BAKA Kalkınma Kurulu üyesi. Her iki kurumun işbirliğinin devamını diliyorum" dedi.

BAKA'ya son mali destek proje döneminde sundukları çöp konteynırlarını yer altına alınması projelerinin kabul edildiğini belirten Başkan Muhittin Böcek, projeye verilen destek için teşekkür etti ve şöyle devam etti: "Proje ile çevre ve insan sağlığına vermiş olduğumuz önemi göstermek istiyoruz. Yer altına inen çöp konteynırları turizm şehri Antalya'da kent estetiğinin gelişimine katkı koyacak, kötü görüntüler ortadan kalkacak. Ayrıca, yer altına inen konteynırlar turizm güvenliğine de katkı sağlayacak. Açık alanda kötü koku yayan çöp konteynırlarının olumsuz etkileri azaltılacak. Çöp konteynırlarının yer altına alınmasını önceden beri belediye olarak planlıyorduk. Ancak, BAKA'nın bu proje döneminde desteğe hak kazandık. Açıkta bulunan çöp konteynırları, adeta şehrin dibinde bazı güvenlik riskleri de taşıyabiliyordu."

Projenin önemine dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı, "Bu konteynırlardan atıklar özel araçlarla alınacak. Bu araçlar sayesinde sadece şoför vasıtasıyla, insan gücüne hiç ihtiyaç duyulmadan konteynırların boşaltılması sağlanacak. Konteynırların kapasitesi de açık alanda olanlardan daha fazla. Bu da hem ulaşım, hem zaman, hem de atık taşınması açısından büyük rahatlık ve tasarruf sağlayacak. Yer altına gömülen bu konteynırlarımız, sızdırmaz bir beton içerisinde olduğu için su kaynaklarına ya da toprağa herhangi bir zarar vermeyecek. Ayrıca ters yönlü açılan kapak sistemi sayesinde; çocuklar oynarken içerisine düşme gibi bir ihtimal de söz konusu olmayacak" diye konuştu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, "Konyaaltı Belediyesi'nin bu projesi diğer belediyelere örnek olabilecek sembolik bir proje. Konyaaltı Belediyesi'nin projesi BAKA'dan bu çağrı döneminde hibe desteği kazandı. Kalkınma ajansı olarak Batı Akdeniz'de turizmin gelişmesi için katkılarımıza devam etmek istiyoruz" diye konuştu

BAKA ekibi, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne geçerek Bölge Müdürü Ali Gökçöl ile görüştü. BAKA'nın çalışmalarını takdirle izlediklerini belirten Müdür Gökçöl, Ajans ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi. BAKA'ya Orman Bölge Müdürlüğü olarak projeler sunma çalışmalarının sürdüğünü belirten Gökçöl, "Projelerden biri, ormanlık alanlarda yer alan yangın gözetleme kulelerinin elektriğinin güneş enerjisinden üretilmesi projesi. Başka bir projemiz ise orman yangınlarına karşı önlem olarak ormanlık yüksek alanlarda yangın havuzları yapılmasına yönelik. Bu projede kullanılacak suyun yeraltından çıkarılması için gerekli elektriği de güneşten üretmeyi planlıyoruz. Üzerinde çalıştığımız diğer bir proje de, odun dışı ürünler diye anılan tıbbi ve aromatik bitkilerin Batı Akdeniz Bölgesi'nde envanterine yönelik bir çalışma" diye konuştu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etmekten dolayı memnuniyetini ifade ederek, iki kurum arasında işbirliğinin daha da artırılmasını istediklerini söyledi. Engin müdürlüğün projelerinin üzerinde çalışılması gerektiğini, ilgili mevzuat çerçevesinde konunun önümüzdeki çağrı döneminde değerlendirilebileceğini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhittin Böcek Tuncay Engin Konyaaltı Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title