Haberler

Malatya Valisi Ulvi Saran: Yanlış Bir Durum Varsa Telafisi İçin Gerekeni Yapacağız

Önceki gün Malatya Ermeni Mezarlığı'nda yapılan son dua yeri ve gasilhanin belediye ekiplerince yanlışlıkla yıkıldığının ortaya çıkmasının ardından yıkımla ilgili tepkiler artarken, Malatya Valisi Ulvi Saran yıkım kararı ile ilgili kendilerinin...

Önceki gün Malatya Ermeni Mezarlığı'nda yapılan son dua yeri ve gasilhanin belediye ekiplerince yanlışlıkla yıkıldığının ortaya çıkmasının ardından yıkımla ilgili tepkiler artarken, Malatya Valisi Ulvi Saran yıkım kararı ile ilgili kendilerinin herhangi bir talimatının olmadığını belirtti. Saran, "Biz bunu değerlendireceğiz, eğer mevzuata aykırı yapılaşmanın dışında, bunu aşan bir durum varsa bunun telafisi için gerekeni yapacağız"dedi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, özürlülere yönelik kurs merkezinin açılışı sonrası basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtladı. Vali Saran, yıkımla ilgili değerlendirme yapmak için Belediye ve emniyet yetkilileriyle bir araya geleceklerini belirtti. Vali Saran, mezarlıkta yapılan yapının kilise olmadığını ifade ederek, "Neticede orada bir din mensuplarının vefat eden yakınlarının mezarları var. Dolayısıyla mezarların bulunduğu yerde dini vecibelerinin yerine getirilmesi gereken bazı yükümlüklere cevap verecek bir takım ünitelerin olması gayet doğal"dedi.

Ermeni Mezarlığı'nda yapılan yapının inşaatı sırasında imar planı kriterlerini aşan bazı noktalar olduğunu ve bunun yıkılması ile ilgili bir uygulama yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Saran, "Sanıyorum onu aşan bir sonuç ortaya çıktı. Dolayısıyla yükümlülük belediyeye ait olduğu için yerine getirilirken bir miktar mevzuatın gerektirdiği ölçünün dışına taşınması belki bir uygulama sorunu olarak ortaya çıkmıştır. Biz bunu değerlendireceğiz, eğer mevzuata aykırı yapılaşmanın dışındaki bunu aşan bir durum varsa bunun telafisi için gerekeni yapacağız"dedi.

Vali Ulvi Saran, Ermeni Mezarlığı'ndaki yıkımla ilgili Valiliğin bir alakası olmadığını belirterek, "Sadece mevzuata uygun yerine getirilmesi konusunda değerlendirmenin yapıldığı sırada mevzuata aykırı bir yön varsa onu telefi edilmesi ve giderilmesi için değerlendirmemiz oldu. Ama uygulamada bu tür sorunlar olabilir"şeklinde konuştu.

Olayın ortaya çıkmasının ardından dün Belediye bir yazılı açıklama yapmış ve yıkımın ekipler arasında yaşanan bir iletişim kopukluğundan dolayı yanlışlıkla yaşandığı açıklanmıştı. Ayrıca yanlış yıkım yapan ekipler hakkında da idari soruşturma başlatıldığı bildirmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

ulvi saran Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title