Haberler

Malatya Nt Mağazası Park AVM'de Açıldı

Malatya 'aynı Anda En Fazla Kitap Okuma' Rekorunu Deneyecek

MALATYA ''AYNI ANDA EN FAZLA KİTAP OKUMA' REKORUNU DENEYECEK

NT Mağazaları Malatya'da 2.şubesini Malatyapark Alışveriş mağazasında hizmete sundu.Açılışta konuşan Vali Ulvi Saran, Malatya olarak 20 bin kişi ile ''Aynı anda aynı alanda en fazla kitap okuyan kişi" rekorunu kırmayı deneyeceklerini söyledi.

Kitap, kırtasiye ve teknoloji ürünleri satışında lider zincir market olan NT, 4 yeni Mağazasından biri olan Malatya Park Alışveriş Merkezi'ndeki mağazasını geniş katılımlı bir programla hizmete sundu. Açılış törenine Malatya Valisi Ulvi Saran, NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta ilk söz alan sanatçı Fatih Kısaparmak, açılış vesilesiyle insanları buluşturan NT mağazalarına teşekkür ederek, Malatyalıları hemşeri olarak gördüğünü belirtti. Kısaparmak, açılışı yapılan mağazanın kentin ilim ve kültür hayatına önemli katkı yapacağına inandığını söyledi.

NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak ise, bu ay 14 şubesini hizmete açan NT'nin gelecek ay 8 mağazasını daha hizmete açacağını belirterek, ''Osmanlı döneminde her mahallede bir çeşme vardı. NT mağazaları da inşallah gönüllerin ab-ı hayatı olacak. Türkiye'de toplam 56 ilde şubesi bulunan bir mağaza konumuna ulaşan NT'nin yeni hedefi 81 ilde okuyucuları ile buluşabilmek" dedi. Kolak konuşmasını şöyle sürdürdü;

''Dolayısıyla gerçekten hem dünya krizi hem birtakım ekonomik krizler, hele bir de Türkiye'de kitap okunmuyor denen bir mevsimde okuyan bir Türkiye hayalini benimseyen bizler bunu gerçekleştirmek adına hep birlikte 13 mağazanın açılışını gerçekleştirdik. NT, İzmir merkezli Nil Kırtasiye'nin 24 şubesi ve İstanbul merkezli Tuna Kırtasiye'nin 12 şubesinin güçlerini birleştirmesi ile birlikte 11 yıl önce faaliyetine başladı. NT Mağazaları Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan'da da faaliyet gösteriyor. Türkiye'de yaklaşık 30 milyon müşteri potansiyeline sahip olan NT Mağazaları'nda bine yakın kişi istihdam ediliyor. AVM'lerde şube açma çalışmalarına hız veren şirket, yılda yaklaşık 6 milyon adet kitap satışı gerçekleştiriyor. NT Mağazaları müşteri memnuniyetini esas alan hizmet anlayışı ile Tüm Tüketicileri Koruma Derneği tarafından verilen "Tüm Tüketicilere Tavsiye Ediyoruz" logosu ve "2010 Altın Marka" sertifikasını da elinde bulunduruyor."

Son olarak söz alan Malatya Valisi Ulvi Saran, geçtiğimiz yıl başlatılan ''Malatya Okuyor' kampanyası çerçevesinde kitap okuma oranını 8 kat arttığını dile getirerek, On binlerce öğrencinin okuma yoğunluklarını hızlandırdıklarını söyledi. Saran, ''NT mağazalarının açılışıyla birlikte, aynı firmanın daha önce Mersin'de gerçekleştirdiği 'aynı anda aynı yerde en fazla kitap okuyan kişi' rekorunu, Malatya Okuyor kampanyasında yer alan vatandaşlarımızda burada kırmak istiyoruz. Valiliğimiz ve NT mağazaları ortaklığında gerçekleştirilecek organizasyonla Mersin'deki sayıyı burada çok rahat bir şekilde geçerek rekoru elde edeceğimize inanıyorum. Bununla okuma gayretimizi tüm dünyaya göstermiş olacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından NT mağazası hizmete açıldı. Kitap reyonlarını gezen Vali Saran buradan kitap alarak çocuklara hediye ederken, sanatçı Fatih Kısaparmak'ta hayranlarıyla sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title