Haberler

Malatya gündem haberi: Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit'ten, ÇKS ile ilgili açıklama

Güncelleme:

Gelen Malatya haberlerine göre Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, 1 Ekim'den itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne üreticilerin e-Devlet üzerinden kayıt yaptırabileceğini söyledi.

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, 1 Ekim'den itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne üreticilerin e-Devlet üzerinden kayıt yaptırabileceğini söyledi.

Macit, müdürlükte gazetecilere yaptığı açıklamada, 2001 yılından bu yana ÇKS ile çiftçilerin üretiminin kayıt altına alındığını ve buna göre de üreticilere destekler verildiğini belirtti.

Bakanlığın çiftçilere kolaylık sağlamak amacıyla ÇKS işlemlerin e-Devlet üzerinden yapılmasına olanak sağladığını dile getiren Macit, şunları kaydetti:

"23 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulama ile e-Devlet kapısı üzerinden çiftçilerimiz müracaat edebilecek. Hem çiftçimizin işleri aksamayacak hem de iş gücü kaybı önlenecek. Şimdi çiftçinin beyanı geçerli, muhtara gitmesine gerek yok. Yeni bir sistem, çiftçilerimiz belki sorun yaşayabilir. Tarım ve Orman İlçe müdürlüklerindeki personelimiz bu süreçte çiftçilerimize rehberlik ederek, nasıl başvuracaklarını gösterecekler. Sistem 1 Ekim'den itibaren açılıyor ve 31 Aralık'a kadar sürecek."

Macit, çiftçilerin Bakanlığın vereceği mazot ve gübre desteğinden faydalanabilmesi için 31 Aralık'a kadar girişlerini yapması gerektiğine işaret ederek, Tarım ve Orman İlçe müdürlüklerinin birinci önceliğinin çiftçilere hizmet etmek olduğuna dikkati çekti.

"Çiftçilere vereceğimiz her türlü hizmet ücretsiz. Çiftçiler gelip teknik elemanlardan yardım alabilirler." diyen Macit, kendisinin de çiftçilere bu konuda desteğe hazır olduğunu belirtti.

Açıklamada, Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal da hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title