Haberler

Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu

Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin iki ayrı operasyonunda 80 kilogram uyarıcı ve halüsinasyon özelliği olan metamfetamin maddesi ile 40 kilogram eroin ele geçirdi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda 80 kilogram uyarıcı ve halüsinasyon özelliği olan metamfetamin maddesi ile 40 kilogram eroin ele geçirdi. Yapılan açıklamada Türkiye'de ilk kez bu miktarda metamfetamin maddesinin ele geçtiği belirtildi. Operasyonlarda 3'ü İranlı 7 kişi gözaltına alındı.

Narkotik ekiplerinin bir istihbaratı değerlendirerek başlattığı operasyonda, İran'dan Batı ülkelerine gittiği öğrenilen yabancı plakalı bir kamyonete operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda aracın bagaj kısmında bulunan yakıt tankı içerisine gizlenmiş 80 kilogram uyarıcı nitelikli sıvı metamfetamin maddesi ele geçirildi. Araçtaki İran uyruklu H.A.H, F.F. ve H.A. yakalanarak gözaltına alıntı. Yapılan açıklamada ele geçirilen metamfetaminin bir seferde yapılan en yüksek miktarlı yakalama olduğu belirtildi.

2 OTOMOBİLDE 40 KİLO EROİN

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği ikinci operasyon ise eroin tacirlerine karşı yapıldı. İl merkezinde iki ayrı otomobile düzenlenen operasyonda araçlardan birinde özel eğitimli köpek 'Pars'ın da katıldığı aramalarda 40 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.

Aracın çamurluk ve farklı yerlerine gizlenmiş eroin narkotik ekiplerinin ayrıntılı çalışması sonucu yerlerinden çıkartılırken, bagaj kısmında bulunan kaldırım taşı da matkap yardımıyla kırıldı. Kırılan betonun içerisinde de çok sayıda eroin paketi çıktı. Her iki araçta bulunan E.E., M.Y., G.G. ve İ.E. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Her iki operasyonda da yakalanan eroinler ve metamfetamin maddeleri ile birlikte basının karşına çıkan Malatya Valisi Ulvi Saran, ve Emniyet Müdürü Mustafa Aygün başarılarından dolayı polis ekiplerine teşekkür ettiler. Vali Saran, Türkiye'de ilk defa bu miktarda metamfematin maddesinin tek seferde ele geçirildiğini ve ele geçirilen maddenin çok tehlikeli bir uyuşturucu madde olduğunu söyledi.

Aynı günde iki ayrı başarılı operasyona imza atan polisleri tebrik eden Vali Saran, ele geçirilen sıvı metamfetaminin Türkiye'de fazla bilinmeyen bir madde olduğunu, özellikle ABD'de sıkça kullanılan bir madde olduğunu söyledi. Vali Saran, yakalanan maddelerin Batı ülkelerine sevk edilme aşamasında olduğunu ve örgüt bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığını belirtti.

Ele geçirilen sıvı metamfetamin ve eroinin piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon TL olduğu ifade edilirken, gözaltındaki 3'ü İran uyruklu 7 kişinin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde sorgularının ardından adli mercilere sevk edileceği belirtildi. - Malatya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulvi Saran Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title