Haberler

MAKÜ Rektörü'nden BAKA'ya Teşekkür

Güncelleme:

Üniversite ve BAKA'nın hedefi bilim ile sanayiyi buluşturmak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa SAATCI, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay ENGİN'i ziyaret etti. Bilim yuvaları olan Batı Akdeniz'deki üniversiteler ile MAKÜ'nün önemli hedeflerinden birinin sanayi ile bilimi buluşturmak olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Mustafa Saatcı, BAKA'nın eş güdümlü projesi olan Teknokent'in Burdur'a kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

Rektör Prof.Dr. Mustafa Saatcı, sürdürdüğü çalışmaları ve faaliyetlerini takdirle takip ettikleri BAKA'nın Doğrudan Faaliyet Destek ve Mali destek programlarından MAKÜ'ye verilen destekler için teşekkür etti. Prof.Dr. Saatcı, diğer kamu kurumları ve STK'lar gibi BAKA'nın Doğrudan Faaliyet Destek Programı ile Mali Destek Programı'ndan yararlandıklarını kaydetti.

MAKÜ Veteriner Fakültesi'nin 'Süt Üretiminde Maliyet, Durum Tespiti ve Eğitim Faaliyeti', MAKÜ Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler MYO'nun 'Bucak İlçesi Mermer Atık Envanterinin Çıkarılması', MAKÜ Bucak Hikmet Tolunay MYO'nun ' Burdur İlinin Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Rekabet Analizi' ile MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nin ' Burdur Gölü'nün Sorunları, Çözümleri, Yönetimi ve Ekonomik Potansiyeli' başlıklı projeleri ile Doğrudan Faaliyet Program'ndan destek aldıklarını belirten Rektör Prof.Dr. Saatcı, şöyle devam etti:

DESTEK ALAN PROJELER

"Değerlendirme süreci yeni tamamlanan 2011 Mali Destek Programı'ndan da MAKÜ'nün 'Ağlasun İlçesinde Doğal ve Kültürel Kaynakların Sürdürülebilir Turizm Kullanımlarına Hazırlanması ve Tanıtılması' projesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı-MAKÜ Kibyra Kazı Başkanlığı'nın da 'Kültür Turizminde Yeni Bir Marka: Kibyra' başlıklı projeye BAKA'dan destek aldık. Destek verilen tüm projeler, bölgesel kalkınma için büyük katkı sağlayacak. BAKA, üniversitelerimiz, Burdur ve Batı Akdeniz'deki tüm KOBİ'ler için büyük bir şans. BAKA'ya, Sayın Genel Sekreterimiz'in şahsında üniversitemize ve bilime vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyorum."

Üniversite ile BAKA'nın birlikte yapabilecekleri konusunda fikir alışverişi gerçekleşen görüşmede; BAKA'nın görevleri arasında 'Bölgede kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen ve bölge plân ve programları açısından önemli görülen diğer projeleri izlemek' ve 'Bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek'in de bulunduğunu hatırlatan Genel Sekreter Tuncay Engin, BAKA'nın her zaman bilimsel çalışmaların, bilimle sanayinin buluşmasını sağlamada üzerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Tuncay Engin Burdur Bucak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title