Haberler

Makina İmalatçıları Birliği Bursa'da Makine Sektörünü Bir Araya Getirdi

Bursa Endüstri Zirvesi'ne 26 üretici üyesiyle katılan Makina İmalatçıları Birliği, Almira Otel'de düzenlediği Gala Gecesi'nde sektörü bir araya getirdi.

"Milli üretim milli güç" başlığıyla düzenlenen gecede, gelecek teknolojileri ve yeni trendler tartışıldı.

Türkiye'de makine sektörünün önde gelen kuruluşlarını temsil eden ve 170 üyesiyle Türk makine ihracatının yüzde 60'ından fazlasını gerçekleştiren Makina İmalatçıları Birliği, Bursa Endüstri Zirvesi kapsamında bir gala gecesi düzenledi. Açılış konuşmasını MİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkayan'ın yaptığı geceye; TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas da konuşmacı olarak katıldı.

Özkayan: 'Milli üretim milli güç hareketini Bursa'dan başlatıyoruz '

Türkiye ekonomisi için makina sektörünün büyük önem taşıdığını söyleyen Makina İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkayan; "Ülkemizin önümüzdeki yıllarda en önemli sektörü haline geleceğine inandığımız makina imalatı, son 10 yılda Ar-Ge'yi odağına alan hükümet ve teşvik politikaları ile önemli yollar kat etti. Makine üretimi ile birlikte, teknolojiye geçiş süreci hızlanıyor ve savunma sanayisinden tıbba kadar çok geniş alanda yaygın bir imalat gücü ortaya çıkıyor. Makine imalatçıları içinde barındırdığı mühendislik ve Ar-Ge gücü sayesinde yüksek teknolojiye en hızlı dönüşümü sağlayacak tek sektör olma özelliğini taşıyor' diye konuştu.

Üreterek büyümek zorunda olan Türkiye ekonomisine, en büyük desteği verecek olan makine imalat sektörüne pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade eden Özkayan, sektörün büyümesi için mevcut desteklerin artırılması ve özel önem statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'de makine ihracatının yüzde 60'ını Makina İmalatçıları Birliği'ne üye şirketlerin gerçekleştirdiğini söyleyen Özkayan, milli üretim milli güç" sloganıyla Bursa'dan başlatılan hareketin sektörün tanıtılmasında önemli rol oynayacağına inandığını belirtti.

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Makina İmalatçıları Birliği'nin 2017 yılında İzmir'de düzenlenecek MAKTEK Fuarı'na verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

Alphan Manas: 'Ürettiğimiz makineler gelecekte ne olacak diye düşünmeliyiz'

Makine üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede bir konuşma yapan Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, inovasyon zirvelerinde artık 2053 yılının konuşulduğunu ve bu tarihte pekçok şirketin yok olacağını söyledi. Manas; 'Dünya farklı bir sisteme gidiyor. Sahiplikler azalıyor. Sizler yüzde 90 kendi işinize odaklanırken yüzde 10 geleceği düşünmeniz ve gelişmeleri takip etmeniz gerekiyor. Bugün ürettiğiniz makinelerin gelecekte ne olacağını düşünmeniz gerekiyor' dedi.

Rekabetin çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Manas, sadakat yaratmanın giderek zorlaştığını, bazı konularda hızlı hareket etmek gerektiğini ancak piyasa dinamiklerini de yakından takip etmek gerektiğini belirtti. Gelecekte ülke sayısının artacağını da söyleyen Manas, dünyanın gelecekte yüzde 15 işsizliği kabul etmek zorunda olduğunun da altını çizdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İlhan Ersözlü Türkiye Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title