Haberler

Mahmut Hoca'nın 'Okul dört duvara sığmaz' sözü gerçek oldu

Güncelleme:

Mahmut Hoca'nın 'Okul dört duvara sığmaz' sözü gerçek oldu 100 öğrencisine müzik dersi kapsamında internet ortamından gitar çalmayı öğretiyor Korona süreci eğitime engel olamadı Sinan Alağaç Ortaokulu Müdürü Cengiz Kılıç;

Mahmut Hoca'nın 'Okul dört duvara sığmaz' sözü gerçek oldu

100 öğrencisine müzik dersi kapsamında internet ortamından gitar çalmayı öğretiyor

Korona süreci eğitime engel olamadı

Sinan Alağaç Ortaokulu Müdürü Cengiz Kılıç;

"Böyle yetenekli ve çalışkan arkadaşlarla çalışmaktan gurur duyuyorum"

ESKİŞEHİR - Korona virüs (Covid-19) sürecinde tüm yurtta uzaktan eğitime geçilirken, Yeşilçam'ın unutulmazlarından Hababam Sınıfı Tatilde filminde 'Kel Mahmut' rolünde okul müdür muavinini oynayan usta oyuncu Münir Özkul'un, "Okul dört duvar ile çevirili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir" sözü gerçek oldu. Eskişehir'de Sinan Alağaç Ortaokulu'nda görev yapan Müzik Öğretmeni Nil Taş da yaklaşık 100 öğrencisine müzik dersi kapsamında internet ortamından gitar çalmayı öğretiyor.

Korana virüs ile mücadele sürecinde tüm yurtta öğrenciler eğitimlerine evlerinden devam ediyor. Bu kapsamda öğretmenler uzaktan eğitim konusunda büyük çaba gösterirken, dersler internet ortamına taşındı. Öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları için uğraşan eğitim neferleri, okulu aratmayacak şekilde evlerinden yoğun mesai harcıyor. Eskişehir'de Sinan Alağaç Ortaokulu'nda görev yapan Müzik Öğretmeni Nil Taş da yaklaşık 100 öğrencisine müzik dersi kapsamında internet ortamından gitar çalmayı öğretiyor. Müzik Öğretmeni Nil Taş gibi birçok öğretmenin okul olmamasına rağmen eğitim vermeleri usta oyuncu Münir Özkul'un Hababam Sınıfı Tatilde filminde sarf ettiği sözlerini akıllara getirdi. Unutulmaz filmde 'Kel Mahmut' rolünde oynayan Özkul, "Okul dört duvar ile çevirili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında bir dağ başı öğrenimin, bilginin var olduğu her yer okuldur. Yaşamayı, mücadele etmeyi doğa ile savaşmayı öğrenirsiniz. Bilgili olmayı en önemlisi kendinize karşı saygılı olmayı öğrenirsiniz" ifadelerine yer vermişti. Virüs sürecinde benzer şekilde okullar kapanırken, Özkul'un sözleri gerçeği aratmadı.

"Böyle yetenekli ve çalışkan arkadaşlarla çalışmaktan gurur duyuyorum"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sinan Alağaç Ortaokulu Müdürü Cengiz Kılıç, "Müzik öğretmenimiz Nil Taş, öğrencilerine yönelik gitar kursuna uzaktan eğitimle devam etmektedir. Öğretmenimizin üstün gayretleri sonucu öğrenciler ev ortamını eğlenceli bir ortama dönüştürmekle birlikte zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirmektedirler. Ayrıca bu durum 8. Sınıf öğrencilerimize moral ve motivasyon kaynağı olmaktadır. Müzik öğretmenimiz 100'e yakın öğrenciye gruplar halinde dönüşümlü olarak ulaşmakta ve başarılı bir şekilde kursu sürdürmektedir. İmkanlar dahilinde bu sayı git gide artacak. Veli ve öğrenciler bu duruma yoğun alaka gösteriyorlar. Okul müdürü olarak böyle yetenekli ve çalışkan arkadaşlarla beraber çalışmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Özkul Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title