Haberler

Londra'da Müzik Dolu Bir Gece

Dha DIŞ HABER - Londra'da müzik dolu bir gece Faruk ZABCI - DHA Londra Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin sponsorluğunda gerçekleşen "Dokunuş" isimli konserde, Tanini Trio (Üçlüsü), Beatles'dan Chopin'e, Mesud Cemil'den Astor Pazzolla'ya, Thcakikovsky'den Tanburi Cemil Bey'e seslendirdikleri parçalarla yüzlerce izleyiciyi büyüledi.

Dha DIŞ HABER - Londra'da müzik dolu bir gece

Faruk ZABCI - DHA

Londra Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin sponsorluğunda gerçekleşen "Dokunuş" isimli konserde, Tanini Trio (Üçlüsü), Beatles'dan Chopin'e, Mesud Cemil'den Astor Pazzolla'ya, Thcakikovsky'den Tanburi Cemil Bey'e seslendirdikleri parçalarla yüzlerce izleyiciyi büyüledi.

Londra büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin sponsorluğunda Kingsway salonundaki konsere, Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, Uruguay'ın Londra Büyükelçisi Fernando Lopez Fabregat, Güney Kore'nin Londra Büyükelçisi Sungnam Lim, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, T.C Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy ile yüzlerce Türk ve yabancı katıldı. Türkiye'de 2006 yılında kurulan Tanini Trio, Türk tınıları taşıyan Batı, Batı tınıları taşıyan Türk müziği yorumları ile müzik dünyasında adlarından söz ettiriyor. Batı ve Doğu arasında dünya barışı ve dostluğuna, müzikleriyle katkıda bulunmayı hedefleyen topluluk üyeleri Tahir Aydoğdu (kanun), Bilgin Canaz (ney) ve Hakan A. Toker (piyano) ilk defa Londra'da konser verdiler.

Sahneye ilk gelen piyano sanatçısı Hakan A.Toker, konsere Beatles'ın ünlü bestesi "Yesterday" ile başladı. Daha sonra sırasıyla Kanuni Tahir Aydoğud, ardından ney sanatçısı Bilgin Canaz sahnede yerlerini aldılar. Sanatçılar, alkışlar eşliğinde Mesud Cemil, Astor Piazzolla, Serif Muhittin Targan, Sadettin Arel, P.I. Tchaikovsky, Reşat Aysu'nun eserlerini yorumladılar. Grubun Londra'dan sonra Büyük Britanya'daki ikinci durağı Glasgow olacak. Tanini Trio, Royal Concert Hall bu kez de İskoçya'daki izleyiciler için çalacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Londra Büyükelçiliği Esra Bilgiç Mesud Cemil Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title