Haberler

Loğoğlu: Bir Tek CHP Var

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "derin CHP" tabirini kabul etmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu,

"derin CHP" tabirine katılmadığını belirterek, "Bir tek CHP var. O da Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğu CHP" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Londra'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Loğoğlu, beraberindeki heyetle bu akşam İngiliz İşçi Partisi'nin düzenlediği özel yemekli toplantıya katılacak olan Kılıçdaroğlu'nun, bir konuşma yapacağını belirtti.

İngiltere İşçi Partisi Genel Başkanı Ed Milband'in davetlisi olarak toplantıya katılacak Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında " Türkiye'de demokrasi, yeni anayasa, Avrupa Birliği ile ilişkiler" gibi konularda CHP'nin yaklaşımını anlatacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun ayrıca ayrıca New York Times, Economics ve Guardian gazeteleriyle birer mülakatları olacağını belirten Loğoğlu, şu bilgileri verdi:

"İngiliz Parlamentosu'nda, yuvarlak masa toplantısında parlamenterler, akademisyenler, kanaat önderleriyle de bir araya geleceğiz. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin hem iç hem dış politika sorunlarına ilişkin görüşlerini açıklayacak. Davet önemli... CHP'nin, Doğu'da, Çin Komünist Partisi'nin davetlisi olarak oralara gidebileceği kadar, Batı'da da İngiliz İşçi Partisi'nin davetlisi olarak Batı'ya da gidebileceğini göstermektedir. CHP'ye artan bu yoğun ilgiyi, Türkiye'deki gelişmelerin de bir sonucu olarak değerlendirmek lazım. Bu davetleri, her gün iktidara daha fazla yaklaşan, en azından o umut ve görüntüyü veren CHP'ye artan ilginin sonuçları olarak görmek lazım. Bu dış geziler, ülkedeki koşullar, gündem imkan verdiği ölçüde başka ülkeleri de kapsayacak. Zaten Mısır'dan davetimiz var, Irak'a gitmeyi planlıyoruz. İran olabilir, Rusya olabilir. Bütün bunlar, önümüzdeki haftalarda gündeme gelecek."

"İran ve Rusya'dan davet var mı-" şeklindeki soruya Loğoğlu, "İran'dan davet sayılabilecek bir yaklaşım var, Rusya'dan bir davet yok ama biz Rusya'ya gitmeyi de düşünüyoruz" yanıtını verdi.

-"Derin CHP"-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, bir gazetecinin, "Bugün bazı basın yayın organlarında 'Anayasa değişikliğinde AK Parti ve BDP ittifakı gündeme gelince derin CHP bayrak açtı" şeklinde haberler yer aldı. Derin CHP var mı- Bu tabiri nasıl değerlendiriyorsunuz-" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Bu tabire katılmıyorum, bir tek CHP var. O da Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğu CHP. Elbette bu parti içinde bu kadar önemli ve duyarlı bir konu olan 'Anayasa' konusunda biraz nüans yaklaşımlar olabilir. Ama CHP, demokratik, özgürlüklere dayalı, vatandaşın, yurttaşın haklarını koruyan, bir Anayasa oluşturmak çabası ve taahhüdü içinde... Bu nedenle biz o komisyondan ayrılmıyoruz, komisyonda sonuna kadar katkılarımızı sürdüreceğiz. Komisyona bir süre biçilmesine, çalışmalarına sınır konulmasına da CHP olarak karşıyız. Elbette bütün Anayasa bağlamında gündeme gelecek konularda CHP veya herhangi bir başka parti, 'birebir bütün noktalarda aynı düşünen', yok öyle bir şey, çünkü hassas bir konu. Çok önemli noktalar var, üzerinde tartışılması gereken. Biz uzlaşı arıyoruz. Halkın ve insanlarımızın lehine, onları özgür, mutlu, huzurlu ve güvenli kılacak bir anayasa ortaya çıkmasını istiyoruz."

Muhabir: Fatih Çakmak

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Osman Faruk Loğoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Rusya Federasyonu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title