Haberler

Liseli Gencin Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davası

Konya’da geçtiğimiz Aralık ayında Kubilay’ı anma programında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan liseli gencin yargılanmasına başlandı.

Konya'da geçtiğimiz Aralık ayında Kubilay'ı anma programında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan liseli gencin yargılanmasına başlandı. Liseli gence Konya Adliyesi'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri ve partililer destek verdi.

Konya 3. Çocuk Mahkemesi'nde gizlilik kararı bulunan davanın ilk duruşmasına sanık 16 yaşındaki M.E.A, ailesi ve avukatlarıyla katıldı. Yaklaşık yarım saat süren duruşmanın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve M.E.A. Adliye önünde açıklama yaptı. Adliye önünde konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "M.E.A'nın söylemini dile getirecek milyonlarca genç var. Milyonlarca M.E.A. var. M.E.A'ların Cumhurbaşkanı'nın şahsıyla, aile bireyleriyle hiçbir ihtilafı yok. Cumhurbaşkanı'nın şahsını, aile bireylerini hedef alması söz konusu değildir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise "M.E.A. biat eden değil, sorgulayan gençliğin Türkiye'de hatta dünyada simgelerinden birisi olmuştur. 16 yaşında düşüncelerini, eleştirilerini ve daha ağır eleştirilerini ifade ettiği için tutuklanan bir genç dünyada örneği yoktur. Ama Türkiye'de, Konya Adliyesi'nde olmuştur. Onun üzerine de hukuka aykırı bir iddianamede dava açılmıştır. Bugün de yargılanmasına başlandı, daha doğrusu başlanamadı. Reddi hakim isteminde bulundu avukat arkadaşlarımız ve dosya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gitti. Biz biat eden değil sorgulayan bir gençlik oluşturacağız ve bu gençlerin öncüsü de Mehmet Emin'ler olacak. Bu gençlik Türkiye'de demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti inşa edecek. Ben hepsini bir kez daha kutluyorum" diye konuştu.

Reddi hakim isteminin gerekçesi ile ilgili sorulan soruya cevap veren Tanrıkulu, "Ceza Muhakemesi Kanunu 27. maddesi gerekçe gösterilerek bir reddi hakim talebinde bulunuldu. Ağır Ceza Mahkemesi de bunu inceleyecek. Ondan sonra da duruşma eğer aynı hakim devam edecekse 3 Nisan'da yine bu adliyede yapılacak. Eğer başka bir hakim devam edecekse yeni bir duruşma günü verilecek" şeklinde konuştu.

M.E.A. da, davadan beraat etmek istediğini dile getirerek, "Buraya gelip destek olan milletvekillerimize, büyüklerimize teşekkür ederim. Ben dava ile ilgili bir şey söyleyemem. Gerekli açıklamayı avukatlar yapacaktır. Biz herkesin fikrini özgürce beyan edebileceği bir ülke için buradayız. Arkadaşlarımız da destek için buradalar. Ben de beraat istiyorum bu davadan. Çünkü ben ülkeme eşitlik, adalet için daha hizmet edeceğim. Daha önümde yıllar var. Bu hizmeti edebilmek için bu davadan beraat etmem lazım. Bu davadan da beraat etmeyi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Açıklamalar esnasında Adliye önünde toplanan partinin gençlik kolları üyeleri, "Mehmet Emin yoldaş yalnız değildir" şeklinde slogan attı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Adliyesi Atilla Kart Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title