Haberler

Leman Sam ''IŞİD'li Kurban Bayramı Tweeti'' Davasından Beraat Etti

Güncelleme:

Leman Sam, Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı bir tweet nedeniyle "halkın benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan yargılandığı davadan beraat etti.

Kurban Bayramında sosyal medya hesabı Twitter'dan attığı "IŞİD'le masum hayvanın boğazına bıçak dayayan aynı duygudadır" tweetiyle tepkileri üzerine toplayan sanatçı Leman Sam yargılandığı davada beraat etti.

AVUKATIYLA BİRLİKTE KATILDI

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya hakkında zorla getirilme kararı bulunan Leman Sam ile avukatı katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Sam, Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı tweetin yanlış anlaşıldığını iddia ederek, "Söz konusu tweetimde yanlış bir ifade bulunmamaktadır. Kimsenin dini inanışına hakaret etme ve halkı aşağılama amacı taşımamaktadır. Böyle şeylerle yargının meşgul edilmesi bana doğru gelmiyor. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada söz alan müşteki Barbaros Kocaman, dini inanışların insanın vicdanını ilgilendiren konular olarak tanımlayarak, "İnsanları öldürenlere terörist denir. Ankara'da yaşanan olay gibi. Kurban Bayramı'nda inancı gereği kurban kesenlere terörist denemez. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Sanık avukatı Hikmet Yar Ceylan ise davaya konu olan tweette hiç bir dini inanışa yönelik hakaretin söz konusu olmadığını, böyle bir ibarenin bulunmadığını savunarak müvekkilinin beraatini talep etti.

Hakim, sanık Leman Sam hakkında 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan açılan davada suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

''YAZDIKLARIMIN ARKASINDAYIM''

Karar sonrası adliye önünde açıklama yapan şarkıcı Leman Sam, tweetinin yanlış anlaşıldığını ve kimsenin öz değerlerine hakaret etmediğini iddia etti.

Hakimin sağ duyusuna güvendiğini ifade eden Sam şunları söyledi:

"Yargının bu tür ipe sapa gelmeyen şeylerle meşgul edilmesine karşıyım. Ülkenin çok önemli meseleleri var. Attığım tweetteki suçlamanın hiçbir tutar yanı yok. Ben zeki bir insanım. Kimsenin inancına kendi öz değerlerine dokunacak bir şey söylemem. Öyle bir niyetim de yok. İnsanlar, tweeti istedikleri gibi anlamışlar. Sonucunu da gördüler. Ben her zaman yazdıklarımın arkasındayımdır. Bunun için ne özür diledim ne de geri adım attım."

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, geçen yıl Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı bir tweet nedeniyle Leman Sam'ın "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Leman Sam Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (11)

muhammad:

Yidigi etler babasınin tarlasından geliyor galiba pis kafir

23
1
yanıtYanıtla
para var huzur var:

vejeteryan o , girme bu konulara seni aşar makarnaya devam sen.

yanıt2
yanıt4
hayvan kanı dökmekle olmuyor:

müslümanım 3 yıldır kurban kesmeyip bedelini eğitim vakfına bağışlıyorum en fakirimizin beş evi var çok anlamsız birbirimize et götürüyoruz kardeşler etin bu kadar pahalı olmasının en büyük nedeni kurban bayramıdır haberiniz olsun. hayvan kanı dökerek olmuyor hazineyi soyanın kolunu kes şeriatı uygula.

1
20
yanıtYanıtla
ömer:

Leman sam hakli hayvanlari vahsice katlediyorlar, üstelik birde yollarda orda burda kovaliyorlar iskence yapiyorlar. Kesecekseniz avrupa usulü hayvana iskence cektirmeden kesin, bazi insanlar cok vahsi.

4
10
yanıtYanıtla
OĞUZHANNESLİ:

Biz, her ümmete Kurban kesmeye uygun hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah’ın adını ansınlar diye kurban kesmeyi gerekli kıldık. İlahınız, bir tek İlah’tır. Öyle ise, O’na teslim olun. (Ey Muhammed!) O ihlaslı ve mütevazı insanları müjdele!” (Hac 34)

12
0
yanıtYanıtla
Erkan:

Hakaret içermediği veya vatan hainliği içermeyen her söz ifade özgürlüğüne girer.Dava açılması bile saçma olmuş.

5
5
yanıtYanıtla
EVREN:

AŞAĞILA ŞÖHRETİN ARTSIN. . BU LANET BERAT ETMİŞ NORMAL TÜRKİYE DE İNSANLAR SÜREKLİ AŞAGILANDI İÇİN BU ALIŞKANLIK OLMUŞ NORMAL GELİYOR BAZI İNSANLARA HAKİM CÜBBESİ GİYSEDE BOŞ SAVCI CÜBBESİ GİYSEDE YILLARIN VERDİGİ AŞAĞILANMA ALIŞKANLIĞI BİR ANDA NASIL GEÇER , , , HANİ DERLER YA EŞEĞE ALTIN SEMER VURSAN EŞEK YİNE AYNI EŞEK. .

5
2
yanıtYanıtla
kadın haklı beyler:

apartmanın bahçesinde öküz kesersen aşağlıksın zaten kesmiyormusunuz.

yanıt1
yanıt12
akrep kral:

yerken yiyon ama nursuz seni

6
0
yanıtYanıtla
Ceylin:

Ağzı olan konuşuyor buda onlardan biri gereksiz insan vakası kendileri acaba çok mu doğru orijinal kürk leopar elbise giyerken hiç vicdanlı duyarlı davranmıyorlar

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title