Haberler

Ladin, Karısının Dişine Takip Cihazı Takılmış Olmasından Şüphelenmiş

Güncelleme:

Terör örgütü El Kaide'nin lideri Ladin'in öldürüldüğü evde ele geçirilen belgelerin yeni bölümünde Ladin, eşinin gittiği dişçinin eşinin dişine takip cihazı takmış olabileceğini belirtiyor.

Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'da 2011'de öldürüldüğü evde ele geçirilen belgelerin yeni bölümü açıklandı. Belgelerde, Bin Ladin'in öldürülmeden birkaç ay önce karısının dişine takip cihazı takıldığından şüphelendiği iddia ediliyor.

113 BELGE VE MEKTUBU YAYIMLADI

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, Usame Bin Ladin'e ait 2009 ve 2011 yılları arasında yazılmış toplam 113 belge ve mektubu yayımladı.

"İZLENDİĞİNE YÖNELİK YAZIŞMALARI DİKKAT ÇEKTİ"

Bin Ladin'in evine yapılan baskın sırasında ele geçirildiği iddia edilen bazı belgelerde, Bin Ladin'in ölmeden birkaç ay önce takip edildiğine yönelik yazışmaları dikkati çekti.

Bin Ladin'in eşine yazdığı bir mektupta, eşinin İran'da gittiği bir dişçinin dolgu sırasında dişine takip cihazı takmış olabileceğini belirtiyor.

"DOKTORUN DİŞİNE ÇİP TAKTIĞINDAN ŞÜPHELENİYORSAN SÖYLE"

Belgelere göre, Bin Ladin, "Bana İran'da bir dişçiye gittiğin ve dişine yapılan dolguyla ilgili endişen olduğu söylendi. Lütfen detaylı bir şekilde İran'da seni rahatsız eden şüpheli bir hastane durumu olduysa ya da herhangi bir doktorun dişine çip taktığından şüpheleniyorsan söyle" ifadesini kullandı.

Bin Ladin'in, ayrıca eşinin derisinin altına takip cihazı yerleştirilmiş olabileceğinden de şüphe ettiği, takip cihazlarını "uzunluğu buğday tanesi kadar, eni ise tel kadar" şeklinde tarif ettiği belirtildi. Ladin, eşinden mektubu okuduktan sonra yok etmesini de istedi.

Bir başka mektupta ise Bin Ladin, örgüt üyelerinin toplantılarının, ABD uçaklarının takip edebileceği ihtimali nedeniyle, mecbur kalınmadıkça Veziristan bölgesinde yapılmaması talimatı veriyor.

"ÖRGÜTE YAPILAN YARDIMLARDA KULLANILAN ÇANTALARI YOK EDİN"

Bin Ladin ayrıca, örgüte yapılan yardımlarda kullanılan çantaların yok edilmesi gerektiğine de dikkati çekerek, "İçlerinde çip olması ihtimaline karşı yardımların yapıldığı çantaların ortadan kaldırılması önemli" şeklinde emir veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Usame Bin Ladin Pakistan İran Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500

Yorumlar (16)

CHP,Li:

chp, ye oy verdigime milyon kere pismanim. .

20
9
yanıtYanıtla
Hakan:

Allah rahmet eylesin. Terörist falanda değildi. Değilde.

15
4
yanıtYanıtla
ajan:

hikaye masal kendisi zaten ajandı

7
7
yanıtYanıtla
la tağut:

Allah rahmet etsin .. buyuk mucahid islamin izzetli evladi seyh usame..

12
0
yanıtYanıtla
RAHATSIZADAM:

ŞEYHE YÜCE ALLAH''TAN RAHMET DİLİYORUM, 7 MİLYAR DOLAR CİVARINDA BİR SERVETE SAHİP OLUP DA DÜNYAYI AHİRET KARŞILIĞINDA SATTI KENDİSİ ŞEHİTTİR İNŞAALLAH, ABDULLAH AZZAM, HASAN EL BENNA, SEYYİD KUTUP VE DİĞERLERİNE ALLAH RAHMET ETSİN, ONLARDAN RAZI OLSUN

yanıt0
yanıt0
can rusya:

cehnnem atesinde kurtarmadi seni

2
9
yanıtYanıtla
bilginn:

cehenneme gittiğini nerden biliyorsun yoksa sana ağabeyin rusya ve abd mi söyledi malum onlar ondan az çekmedi :)

yanıt23
yanıt1
Önder:

Bin ladin ölmedi esir

6
2
yanıtYanıtla
BALDO PİRİNÇ:

SÜPER, , , BÖYLE BİR FİLM ENSTANTANESİ YAKALAYAMADIK DAHA, YAKINDIR GİBİ =)

5
1
yanıtYanıtla
Omar:

Şeyh useme allah mekanını cennet eylesin inş

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title