Haberler

Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği

Mersin'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği Mersin'de, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde program düzenlendi.

Mersin'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği Mersin'de, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde program düzenlendi.Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında düzenlenen etkinliğe aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Güvenlik noktasındaki kontrolün ardından alana alınan vatandaşlar, üzerinde Arapça, Türkçe ve Kürtçe yazılı döviz ve pankartlar eşliğinde tekbir getirdi.Etkinlik, hafız Hüseyin Akyürek ve Cihan Baran'ın karşılıklı Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörü Veysi Yumlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, 10 yıldır yaptıkları etkinliklerle, Hazreti Peygamberin toplumsal hayata getirdiği saadet düsturlarını insanlar arasında tesis etmeyi amaçladıklarını söyledi. En vahşi topluluktan en medeni milletlere, medeniyet dersi verecek derecede yüce ahlaklı ve yüksek seviyeli bir cemiyeti meydana getiren Hz. Peygambere gerçek hürmet ve itaat hislerini iletmeyi arzu ettiklerin ifade eden Yumlu, "Bizlerin tek gayesi, alemlere rahmet olarak gönderilen eşsiz önder Hazreti Peygamberin, beşeri ahvalinin yanı sıra manevi hüvviyetine ve risalet şahsiyetine nazarlar çekmektir. Rasülü Ekrem'in şefaatine mazhar ve sünnetinin ittibaına muvaffak ve daarı saadette ona ve ashabına komşu eylecek çalışmalar yapmaktır" diye konuştu. Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım'ın peygamberin hayatını anlatan sohbeti ile devam eden etkinlik, okunan mevlit, ilahi, şiir ve salavatların ardında yapılan dua ile sona erdi. .

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (1)

mehmet:

paygamber sevdalılarına teşekkür ederim

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title