Haberler

Kutlamalara damga vurdu! Tunç Soyer'in "Osmanlı" ile ilgili sözleri sosyal medyayı ikiye böldü

Güncelleme:

İzmir'in kurtuluşu nedeniyle dün akşam büyük ve görkemli bir kutlama gerçekleştirildi. Ünlü şarkıcı Tarkan'ın sahne aldığı programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bir konuşma yaptı. Soyer'in Osmanlı'ya yönelik "Gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar." ifadeleri ise sosyal medyayı ikiye böldü.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Tarihi Kordon Boyu'nda yürüyüş düzenlendi. İzmirliler 350 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını taşıyarak, Alsancak Limanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Binlerce kişinin toplandığı Gündoğdu Meydanı'nında büyüleyici görüntüler ortaya çıktı. Megastar Tarkan'ın konseri öncesinde telefonlarının ışığını açan vatandaşlar renkli görüntüler ortaya çıktı.

Kutlamalara damga vurdu! Tunç Soyer'in Osmanlı ile ilgili sözleri sosyal medyayı ikiye böldü

SOYER, KONSER ÖNCESİ KONUŞMA YAPTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun yüzüncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Gündoğdu Meydanı'nda kurulan platforma çıkarak konuşma yaptı. Soyer, renkli görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaştı.

Kutlamalara damga vurdu! Tunç Soyer'in Osmanlı ile ilgili sözleri sosyal medyayı ikiye böldü

"MİLLETİ ATEŞE ATTILAR"

Soyer yaptığı konuşmada "Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. Yine o sabah tam da bu bulunduğumuz noktada, kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi." dedi.

SÖZLERİ SOSYAL MEDYAYI İKİYE BÖLDÜ

Soyer'in yaptığı konuşmada Osmanlı Devleti'ne yönelik bazı ifadeleri ise sosyal medyayı ikiye böldü. Bazı kullanıcılar bu sözlerin ağır olduğunu belirtti bazıları ise Soyer'e destek verdi.

O yorumlardan bazıları:

Kutlamalara damga vurdu! Tunç Soyer'in 'Osmanlı' ile ilgili sözleri sosyal medyayı ikiye böldü

Kutlamalara damga vurdu! Tunç Soyer'in 'Osmanlı' ile ilgili sözleri sosyal medyayı ikiye böldü

Kutlamalara damga vurdu! Tunç Soyer'in 'Osmanlı' ile ilgili sözleri sosyal medyayı ikiye böldü

Kutlamalara damga vurdu! Tunç Soyer'in 'Osmanlı' ile ilgili sözleri sosyal medyayı ikiye böldü

AK PARTİLİ HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Soyer'e tepki gösterdi. Dağ, paylaşımında, " İzmir'in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı'nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir'imize büyük hakarettir. Osmanlı'yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan'ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina'da yapın da tam olsun." ifadelerini kullandı.

Kutlamalara damga vurdu! Tunç Soyer'in Osmanlı ile ilgili sözleri sosyal medyayı ikiye böldü

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Yunanistan Tunç Soyer İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (60)

zeynep öztürk GÜLDİKEN:

Başkanımız bir konuda haklı ki son Osmanlı mücadeleyi bırakmış vatani manda ve himaye ye teslim etmiş , sadece saltanat peşine düşmüştür tarihte inceleyebilirsiniz...

53
122
yanıtYanıtla
Özgür Sevindik:

Zeynep iyi incele kacan kisi servet götürür ve ayrıca mecbur bırakilmıştir o ingilizlerin himayesine giren devşirme ve yandaşlarıyla

yanıt40
yanıt12
ismail bey :

Tarihi iyi araştırırsanız, Atatürkün düşmanı egeden değilde izmir merkezden yay şeklinde kuşatıp akdenize döktüğünü görürsünüz. sahil kesimindeki yunanları kalmıştır ve şu an izmiri yönetmektedir..

yanıt0
yanıt1
Ali KARA :

Güldiken! onun için mi Osmanlı 600 sene hüküm sürdü, zayıflama ve yıkılış zamanlarında da hıyanet içinde olanların sayesinde yıktılar.

yanıt0
yanıt1
Hüseyin Kaan:

Osmanlı ki, devleti ve milleti için at üstünde kılıç sallayarak ömrü geçmiş, milletin parasını konserlere vermemiş

129
43
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

taa ki lale devrine kadar

yanıt12
yanıt23
Hsn:

seyfullah tarih bilmeden kulaktan dolma şeyleri tekrarlamaktan başka birşey bilmiyorsun

yanıt24
yanıt6
Mehmet YILMAZ:

Sonra ne olmuş. Düzgün yönetildiğinde çok güçlüymüş. Ya sonra hiç mi yanlış yapmamış. Herşey hakkıyla yapsaydı hala tarih sahnesinde olurdu demekki birşeyleri yapamamış.

yanıt5
yanıt9
H do:

Senin jön Türk çocukların avrupada Osmanlıya karşı saf tuttu, siyonistlerin yaninda staj yaptılar ve araplar gibi kaldırıldılar bay soyer bir kısmı zaten vatan hainiydi. Osmanlı birden cökmedi çökertildi sizin yüzünüzden

119
39
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Ne kadar kuyruk acınız var ya. Arkadaşlar bu kutlama ülkemizin kurtuluşu ile ilgili. Ne yapsınlar oturup ağlasınlar mı? Yazık size ya.

yanıt23
yanıt39
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title