Haberler

Kuruyan "Kuru göl" su tuttu, giden turnalar geri döndü

Güncelleme:

Kuruyan "Kuru göl" su tuttu, giden turnalar geri döndü Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Kurugöl, geçtiğimiz yıl kuralık nedeni ile yok olma tehdidi yaşarken bu yıl yeniden su tutarak göçmen kuşlara ev sahipliği yaptı Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Kurugöl, geçtiğimiz yıl kuralık nedeni ile...

Kuruyan "Kuru göl" su tuttu, giden turnalar geri döndü

Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Kurugöl, geçtiğimiz yıl kuralık nedeni ile yok olma tehdidi yaşarken bu yıl yeniden su tutarak göçmen kuşlara ev sahipliği yaptı

SİVAS - Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Kurugöl, geçtiğimiz yıl kuralık nedeni ile yok olma tehdidi yaşarken bu yıl yeniden su tutarak göçmen kuşlara ev sahipliği yaptı.

Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan kuş gölü yaklaşık bir asır önce kurumaya başladı. Göl kurumaya başlayınca yanı başındaki köylüler farklı su kaynaklarına yakın olabilmek için taşınmak zorunda kaldı. Gölden yaklaşık 5 kilometre uzaklığa taşınıp yeni bir köy kuran köy sakinleri, yeni köylerine de "Kurugöl" ismini verdi. Gölün adı da "kurugöl" olarak kaldı. Her geçen gün biraz daha kuruyan göl geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle tamamen kuruma noktasına gelmişti. Gölün her yıl ev sahipliği yaptığı bir çok kuş türü göle uğramadı. Bu durum en çok Kurugöl sakinlerini üzdü. Göl bu yıl içerisinde SİT alanı ilan edilerek koruma altına alındı.

Karların erimesi ile Kurugöl yeniden su tuttu. Göldeki su seviyesi son yılların en üst seviyesine ulaştı. Gölün su tutması ile birlikte doğal misafirleri de geri döndü. Gölün ilk gelen misafirleri turnalar oldu. Gölde konaklayan turnalar havadan görüntülendi. Su toplayan gölde, sarı sazlıklar ve öbek öbek oluşan göletler görsel bir ziyafet sundu.

Köy sakinlerinden Mustafa Özen, geçtiğimiz yıl tamamen kuruyan gölün bu yıl su tuttuğunu belirtip, "Gölümüz bir kuş cennetidir. Çok farklı kuş türlerini barındırır. En çok turnalar uğrar. Kaz, ördek ve leylek gibi birçok türe ev sahipliği yapar. Gölümüz geçtiğimiz yıl kuraklık nedeni ile kurumuştu. Bu yıl yine su tuttu" dedi.

Haşim Öner ise,"Gölümüz koruma altına alındı. Geçtiğimiz yıl kuraklık yaşamıştık. Ancak bu yıl gölümüzün su seviyesi güzel" dedi.

Köy Muhtarı Erkan Özen gölün koruma altına alınmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirip, "Devletimiz gölümüzü koruma altına aldı. Artık bilinçsiz avcılar gölümüze gelip kuşları avlayamayacak. Gölümüz bu yıl su da tuttu. Artık bu türler gölümüzde doğal ortamlarında daha rahat hayat sürebilecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurugöl Sivas Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title