Haberler

Kürtler IŞİD İçin Silah İstedi, Türkiye Reddetti

Güncelleme:

Irak Kürdistan yönetiminin IŞİD'e karşı savaşmak için Ankara'dan silah istediği; ama bunun reddedildiği öne sürüldü.

Irak Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaşmak için Türkiye'den istedikleri askeri yardımın, "IŞİD'in elindeki rehineler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi" gerekçe gösterilerek reddedildiğini söyledi.

"REHİNELER VE 'SEÇİM VAR' DENDİ"

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, Irak Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, IŞİD'e karşı savaşmak için Türkiye'den istedikleri askeri yardımın, "IŞİD'in elindeki rehineler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi" gerekçe gösterilerek reddedildiğini söyledi.

TÜRKİYE GİZLİ GELDİ

Erbil merkezli Rudaw TV’nin canlı yayına katılan Hüseyin, IŞİD'e karşı destek almak amacıyla Türkiye’ye gizli bir ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı. Hüseyin, görüşme yeri ve hangi yetkili ile görüştüğüne dair bilgi vermedi.

Türkiyeli yetkililerin yanıtını şöyle aktardı: "Durumunuzu anlıyoruz, ancak önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve IŞİD’in elindeki Türk rehinelerin can güvenliğinden dolayı bunu yapamayız."

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Hüseyin, Türkiye’den sadece insani yardım aladıklarını aktardı. Bu arada, Irak Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, Ak Parti 1. Olağanüstü Kongresi'ne katıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Görüşmede, Irak ve Kürdistan bölgesindeki son gelişmelerin yanı sıra petrol ihracatı konusunun ele alındığı öğrenildi. Barzani, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir de araya geldi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Irak Işid Güncel Güncel Haberler

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı

Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı

Valilikte 'akraba kayırma' skandalı! Müdürlerden biri kızını diğeri ise kuzenini işe aldırdı

Valilikte 'akraba kayırma' skandalı! Müdürlerden biri kızını diğeri ise kuzenini işe aldırdı

Daltonlar çetesi lideri Barış Boyun, İtalya'da yakalandı

Daltonlar çetesi lideri Barış Boyun, İtalya'da yakalandı

500

Yorumlar (100)

muhammed:

Kürtlerin ANKARA NIN silahına ihtiyacı yok İŞ-İT KÜRTLER karşısında istemese de yenilecektir

42
67
yanıtYanıtla
ahmet:

Ee demedikmi Turkiyeye sana kalleslik yapatrdiye. :)) Halan anlamadinmi ISID Turkiyenin destegi ve silahlariyle savastigini!?

55
30
yanıtYanıtla
Kürdoğlu:

Eğer bu haber doğruysa türkiyeye yazıklar olsun. . . Bin yıldır türklere her türlü desteği veren ve onların cihat kardeşi olan kürtlere işid yüzünden sırt dönüyorsanız öteki alemde bunu en başta kendi atalarınıza zaten anlatamazsınız. .

15
60
yanıtYanıtla
türkoğluduygu35sal@hotmail.com:

BİZ KARDEŞ DEĞİLİZ. . . EVLATLARIMIZA KURŞUN SIKANLAN DÜŞMANLARIMIZDIR. . . O KARDEŞLİK MASALI ÇOK OLDU BİTELİ. .

yanıt0
yanıt0
Türkzabatar80@hotmail.com:

Hepte aynı kardeşlik masalları. Bin yıldır sırtımızda kambursunuz binlerce insanımızın ölmesine neden oldunuz sen ne masal okuyorsun daha?

yanıt0
yanıt0
HPG63:

SELIM denen bi yorumcu yorum atmis diyorki abd olmasaydi ISID ne pkk ne pesmerge birakmicakti diye ISID sivil oldurmekten baska ne yapiyor biri bana cvp verebilirmi kafa kesip güya göz dagi vermeye calisiyorlar biz ne kimyasal bombalar yedik hapishanelerde iskenceyle oldurulduk idam edildik panzerler tanklar ustumuzden gecti kursun yagmuruna tutulduk dersim olaylarinda ayni sekilde bi cok insanin kafasi kesildi zindanlarda pisligi bile insanlara yedirdiler isid 5 devlet destekliyor turkiye ustumuzden turlu turlu oyunlar oynuyor ona ragmen direncimizi kiramadilar herkes rahat olsun isid geldigi gibi gidicek tipki el nusra ve el kaide gibi

39
33
yanıtYanıtla
tarihten ders alalım:

bugün yardım için vereceğimiz silahın namlusunu yarın bize tutar bunlar aynı halepçeden olaylarında kapılarımızı açtık sonrasında içerde kudurdular

55
12
yanıtYanıtla
erol:

YAHU BUNLAR CAHİL GALİBA TC HÜKÜMETİ IŞİDE SİLAH. ĞÖNDERİYOR. MALUM TIRLAR. VE TÜRKMENLERE DE ALENİ GIDA ĞİYSİ YARDIMI. YAPIYOR. ANLADINIZMI. ŞİMDİ. .

36
31
yanıtYanıtla
Ya Allah Bismillah:

Bu Allah düşmanlarına silah vermek haramdır. Ya Allah selam sana Erdogan

19
42
yanıtYanıtla
YILMAZebc_02@hotmail.com:

Sen MHP lisin AVRADINA YEMİN ET OYUNU KIME VERDİN MHP YE MI AKP YE Mİ NEDEN AKP DEN MEDDET UMMUYON

yanıt0
yanıt0
Tüm 100 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title