Haberler

Son dakika haberi... BALIKESİR - 61. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu

Güncelleme:

Son dakika haber: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından "Cihan Pehlivanı" Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 61'incisi düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, Ali Gürbüz kazandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından "Cihan Pehlivanı" Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 61'incisi düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, Ali Gürbüz kazandı.

Karesi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, binlerce güreşseverin ilgiyle takip ettiği etkinlik, Yağlı Güreş Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Güreşlerde bu yılın ağalığını, açık arttırmada 561 bin lira vermeyi taahhüt eden Abdullah Altıntaş üstlendi.

Müsabakalarda 71 başpehlivan arasından finale çıkan Ali Gürbüz, rakibi Yusuf Can Zeybek'i de alt ederek başpehlivanlığa ulaştı.

Geleneksel sporların gelişmesi

Organizasyonun açılışında konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) Başkanı Bilal Erdoğan, güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin her yerinde, başta güreş olmak üzere tüm geleneksel sporların gelişmesi için destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, "Bunların sonuçlarını da olimpiyatlarda görmeye devam edeceğiz. Bundan önce güreşte madalya alırdık, bu olimpiyatta ilk defa okçulukta da altın madalya kazanmış olduk. Bundan sonra inşallah geleneksel sporlarımızla, olimpik sporların da altyapısını oluşturduğu için, daha çok başarıyı, daha çok madalyayı ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz. Daha da önemlisi, bu geleneksel sporlarımız vasıtasıyla milletimizin kimliğini, kültürünü, değerlerini daha yükseklere taşımaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Müsabakalar sonrası açıklamada bulunan Ali Gürbüz ise 2019 senesinin ardından bu yıl da Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlığını kazandığını anımsatıp, hedefinin altın kemer olduğunu vurguladı.

Başpehlivanlık karşılaşmaları sonrası protokol üyeleri tarafından dereceye giren güreşçilere ödülleri verildi. Başpehlivan Gürbüz'e kupasını Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan takdim etti.

Yaklaşık bin pehlivanın kol bağladığı güreşleri, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Yağlı Güreş Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ile ilçe belediye başkanları da izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Dinçer Orkan Ali Gürbüz Balıkesir Spor Güncel Haberler Son Dakika

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title