Haberler

Kursiyerlere Sertifika

Güncelleme:

NİĞMEK bünyesinde düzenlenen kursları tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında LYS'de dereceye giren öğrencilere bilgisayar hediye edildi, NİĞMEK bünyesinde düzenlenen kursları tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Niğde Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen programa ilgi yoğundu. LYS'de Türkiye birincisi olan Tamer Taşkıran'ın yanı sıra, Yekta Furkan, Uğur Akkaş, Perihan Kılıçaslan ve Fevziye Bayraktar'a başarılarından dolayı Niğde Belediye Başkanlığı tarafından bilgisayar hediye edildi.

Ayrıca, 2012 yılında düzenlenen kurslara katılanlara sertifikalarının verildiği programa, Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Emniyet Müdürü Ali Doğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Belediye Başkan Yardımcıları, Cengiz Ecemiş, Yakup Yerlikaya, Mustafa Yiğit, Belediye Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Niğde Belediyesi Meslek Edindirme kursları ile halka mesleki, teknik, sosyal ve kültürel içerikli kurs vermeye devam ediyor.

Başkan Akdoğan; "Bu kurslar sayesinde kursiyerlerin mesleki becerilerini geliştirerek, onları pasif ve tüketici olmaktan çıkarıp aktif bir üretici kılmak ve iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklere sahip olmalarını sağlıyoruz" dedi.

Niğde Belediye Başkanlığı olarak kurdukları NİĞMEK bünyesinde verilen kursların istihdam konusunda önemli katkılar sağladığını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ; "3 yıl önce kurduğumuz NİĞMEK (Niğde Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) çerçevesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, Niğde Üniversitesi, KOSGEB, Çalışma ve İşkur Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı katkılarıyla 2100 civarında kişiye meslek edinmesi konusunda destek olduk. Enstrüman ve benzeri kurslarımızın dışında olan meslek edinme kurslarımıza katılanların %50'sının istihdamları sağlanmış durumda. Yani kaliteli işgücü, vasıflı iş gücü üretme noktasında önemli katkılar sağladık. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın destek ve işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz kurslarımız konusunda kursiyerlerimiz, Niğdeliler ve Belediye Başkanlığımız adına kurum yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bize güvenip, inanıp kursiyer olmak için bugüne kadar 10 binden fazla müracaat oldu. Ancak biz kurs sayılarındaki limiti göz önünde bulundurarak bunlardan 2100 civarında kişiye sertifika verdik. NİĞMEK bünyesinde açtığımız kurslarımıza talepler devam etmektedir. bu talepler devam ettiği müddetçe yeni kurslar açılacaktır" şeklinde konuştu.

LYS'de dereceye giren öğrencilere bilgisayar

LYS'de Türkiye birincisi olan ve dereceye giren öğrencileri de ödüllendiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ; "LYS'de dereceye giren ve ilimizin Türkiye'de başarıyla adından söz ettirmesini sağlayan öğrencilerimizi Niğde Belediyesi olarak unutmadık. Dereceye giren bu öğrencilerimizi ödüllendirdik. Bu vesileyle Milli Eğitim camiasına ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Niğde'mizin LYS'de adından söz ettirilen bir il haline gelmesi takdire şayan diye düşünüyorum. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Kursiyerlerden Belediye Başkanı Akdoğan'a teşekkür

NİĞMEK bünyesinde katıldıkların kursların iş hayatlarına önemli katkı sağladıklarını belirten kursiyerler Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür ettiler.

Kursiyerler adına konuşma yapan Hülya Yöndembilen; "İşsiz ve atıl vaziyette bulunan nüfusun ülke ekonomisine kazandırılması açısından bu kursların önemi çok büyüktür. Bu kurslar sayesinde işsizlik nedeniyle ülke ekonomisine yük olan önemli bir nüfus kitlesi yeni meslekler sahibi olarak çalışma yaşamına katılıp, sadece tüketici olmaktan çıkıp, üretici konumuna gelmektedir. Böylece hem yerel, hem bölgesel hem de ulusal

ekonomiye katkı sağlamaktadır. Biz kursiyerler açısından ise; hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak ekonomik güce kavuşmak, hem de ilgi duyduğumuz ve günümüzde geçerliliği olan meslekler öğrenerek toplumda üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için bir fırsat oluşturmaktadır" dedi.

Kursiyer Yöndembilen; "Niğde gibi ekonomik alternatifleri kısıtlı olan bir yerde bu kurslar bizler için önemli bir fırsattır. Şehrimizde eksikliği hissedilen mesleklerde açılan bu kurslar aynı zamanda Niğde deki işyerlerinin eleman teminini kolaylaştırmakta ve alternatiflerini çoğaltmaktadır. Bu tür kursların düzenlenebilmesi için mekân, kaynak ve eğiticiye ihtiyaç duyulmaktadır. Aynı zamanda bunların organizasyonu gerekmektedir. Bu noktada belediyemizin sosyal sorumluluk düşüncesinden hareketle organizasyonu üslenmesi ve imkânlarını bu kurslara yönlendirmesi gerçekten takdire değer bir hizmettir. Belediyemiz bu tür organizasyonları yaparak faaliyet alanını oldukça geniş tutmakta ve topluma hizmette sınırları zorlamaktadır. Zorlu bir görev olan belediyecilik hizmetleri yanında toplumun ve özellikle ihtiyacı olan işsizlerin meslek edinmesine kaynak ve zaman ayırması ayrıca teşekküre değer bir etkinliktir. Bu nedenle; Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a şükranlarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Niğde Üniversitesi Faruk Akdoğan Taşkıran Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title