Haberler

Kümelenme Çalışmalarına Devam

Güncelleme:

BAKA kümelenme çalışmalarına devam ediyor.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Birleşmiş Milletler Ortak Programı (UNDP) "Herkes için İnsana Yakışır İş: Ulusal Gençlik İstihdam Programı ve Antalya Pilot Bölge Uygulaması" kapsamında düzenlenen 'Sektörel Gelişmede Kümelenme Yaklaşımı Toplantısı' ile 'Küme Kolaylaştırıcılığı ve Sektör Geliştirme Eğitimi'ne katıldı.

UNDP yetkililerinden Ümit Evren, Ceren Gökçe ve Bülent Açıkgöz ile uluslararası kümelenme uzmanı Ifor Wıllıams, eğitim çalışması öncesinde BAKA'yı ziyaret etti. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile Stratejik Yönetim ve Koordinasyon Birim Başkanı Lokman Pehlivan ile biraraya gelen heyet, UNDP'nin "Herkes İçin İnsana Yakışır İş: Ulusal Gençlik İstihdam Programı ve Antalya Pilot Uygulaması Projesi" ilgili bilgilendirmede bulundu.

Genel farkındalık arttırma niteliğinde olan toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Akdeniz Üniversitesi, Teknokent, ASBIAD, TSUAB, BATEM, Kesme Çiçekçiler Derneği, Turizm Yatırımcıları Derneği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve Antalya İhracatçı Birliği katıldı. Toplantıya, sivil toplum, özel sektör ve akademi dünyasından temsilciler de katıldı.

Ekonomik rekabet gücünü artırmaya yönelik, yeni ve başarılı bir yöntem olarak benimsenen UNDP kümelenme programları yöneticilerinden Bülent Açıkgöz, "Antalya'da halihazırda öne çıkan ve gelişme potansiyeli taşıyan sektörlerin ve yerel rekabetçiliğin arttırılması konularında stratejik öneme sahip kilit yerel paydaşların kümelenme alanında kurumsal kapasitelerinin arttırılması hedefliyoruz" dedi.

Uluslararası Kümelenme Uzmanı Ifor Wıllıams ve Birleşmiş Milletler Ortak Programı Uzmanı Ümit Evren'in eğitimci olarak katıldığı toplantıda; katılımcılara kümelenmenin genel çerçevesi ve sektörel gelişme ve rekabetçiliği arttırılmasındaki etkinliği uluslararası örnekler üzerinden aktarıldı.

DÜNYA ÇAPINDA REKABET GÜCÜ

Antalya'nın stratejik lokasyonunun önemine dikkat çeken Wıllıams, "Antalya kümenlenme konusunda stratejik lokasyonunun sağladığı büyük bir avantaja sahip. Hali hazırda ortaya çıkmış olan doğal kümeler var. Bu sektörler kümelenme gibi yöntemlerle daha da geliştirilirse, Antalya'nın dünya çapında bir rekabet gücüne ulaşacağına inanıyorum" dedi.

Antalya'da tohumculuk, kesme çiçek, sağlık turizmi ve yatçılık gibi sektörlerin ön plana çıktığını ifade eden Wıllıams, kümelenme uygulamalarının başarılı olabilmesi için içinde eğitim kurumları, kamu ve özel sektörün bulunduğu bir üçlü sarmal model kurulmasının gerekliliğine inandığını söyledi. Wıllıams, başta BAKA olmak üzere tüm ilgili kamu kuruluşlarının kümelenme çalışmalarını üstlenmesinin sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Kümelenme çalışmaları, üç gün sürecek ve BAKA'dan 5 uzmanın katılacağı Küme Kolaylaştırıcılığı ve Sektör Geliştirme Sertifika Eğitimi ile devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Birleşmiş Milletler Tuncay Engin Ceren Gökçe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title