Haberler

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz, kadın kooperatifi merkezi açılışına katıldı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, kooperatiflerin basit bir üretim modeli olmadığını belirterek, "Artık kooperatifler, hayatımızda daha fazla olacak çünkü kooperatif doğru bir birliktelik, başarılı bir sosyal kalkınma ve sosyal gelişme modelidir.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, kooperatiflerin basit bir üretim modeli olmadığını belirterek, "Artık kooperatifler, hayatımızda daha fazla olacak çünkü kooperatif doğru bir birliktelik, başarılı bir sosyal kalkınma ve sosyal gelişme modelidir." dedi.

Dilovası Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifinin yeni yerinin açılış töreninde konuşan Yavuz, gittiği illerde kadın kooperatiflerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Yavuz, Türkiye'de kadınların üreterek hayatın içerisinde olabildiğini, ailesi ve ülkesi için neler yapabildiğine şahit olduğunu anlatarak, bu gelişmelerin kadın yönetici olarak kendisini son derece mutlu ettiğini ve gururlandırdığını vurguladı.

Son 20 yılda kadınların nereden nereye geldiğinin çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın kadınlara verdiği destek sayesinde bugün ülkemizde kadın profesörlerin oranı yüzde 33, kadın öğretmenlerimizin oranı yüzde 60, üniversitelerimizde kadın akademik personelimizin oranı yüzde 45, kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın okur yazarlık oranı yüzde 95. Kadınlarımızın iş gücüne katılma oranını yüzde 33'e, bilgi iletişim alanında çalışan kadın oranımızı yüzde 21'e yükselttik. Bunlar kadın erkek hepimizin gurur duyması gereken, toplum olarak altına imza attığımız çok büyük başarılar."

Yavuz, toplumda cinsiyet adaletinin sağlanması, kadınların yetenek ve birikimlerinin ortaya çıkması, emeklerinin değerlendirilmesi yönünde yapılan çalışmalara iş insanları, ticaret odaları ve yerel yönetimlerin katkısının son derece kıymetli olduğunu belirtti.

İlçede "Gilem" markasıyla üretilen halı ve kilimlerin, sadece sosyal ve ekonomik kalkınmaya destek sağlamayacağına dikkati çeken Yavuz, şöyle devam etti:

"Kooperatifler basit bir üretim modeli değildir. Artık kooperatifler, hayatımızda daha fazla olacak çünkü kooperatif doğru bir birliktelik, başarılı bir sosyal kalkınma ve sosyal gelişme modelidir. Dilovası Kadın Kooperatifinin ise ekonomik ve sosyal anlamda sağlayacağı faydaların yanı sıra kültürel anlamda da ayrı bir yeri var. Bakanlık olarak bugün burada olmamızın sebeplerinden biri de bu. Kooperatifimizin amacı, binlerce yıllık kültürümüzün aslında bugünün taşıyıcısı olması. Bunu da başaracağına yürekten inanıyorum. Bu kültürün yaşatılması için emek veren herkesi, özellikle de burada rol alan kadınlarımızı yürekten kutluyorum, ellerinize, yüreğinize, emeklerinize sağlık."

Yavuz, Dilovası Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifinin, yeni nesil kooperatif olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Diğer kooperatifler gibi üretimi öncelikliyor, istihdam yaratıyor ama üç konuda başarıyla yeni nesil kooperatifçiliğin kapısını açıyor. Biri tasarım. Tasarımla zanaatı birleştirmek son derece önemli. Tasarımla buluşmayan zanaatın günü yakalaması, günceli yakalaması mümkün değil. Burada kooperatifimiz tasarım ve zanaatı birleştirerek çağdaş, kullanılabilir ve güncel ürünler üretmeyi hedefliyor. Başarısının önemli anahtarlarından biri bu. İkinci farklılığı, markalaşması, markasını yaratıyor olması. Anlamlı bir markayla yola çıkmış olması. Bu anlamda hem yurt içine hem de yurt dışına hitap edebilme kapasitesine sahip olması. Bu da kooperatifi yeni nesil bir kooperatif yapıyor. Üçüncüsü de ticarileşme boyutu. Kooperatifimiz ticarileşme konusunda büyük bir başarıyla önemli bir adımla yola çıkmış durumda. İşte gelenek anca bu şekilde yaşatılabiliyor, geleneğin yaşaması için bu üç boyutun birlikte olması gerekiyor."

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir de kooperatife verdikleri desteğin önemine değinerek, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve katılımcılar tarafından kooperatifin yeni hizmet yerinin kurdelesi kesildi.

Daha sonra Yavuz, kooperatifi gezerek kadınların ürettiği ürünleri inceledi.

Törene, Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve kooperatif üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title