Haberler

Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi Doktorları Ağırladı

Güncelleme:

Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi, bu kez kentin yerel yöneticileri, eğitimciler ve doktorları ağırladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kırsal semtlerinde yaşayan çocuklar başta olmak üzere 5 yaş üstü herkese özgüven kazandırıcı, fiziksel ve mental yönden eğitici programlar uygulayan Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi bu kez kentin yerel yöneticileri, eğitimciler ve doktorları ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi ile Aktif Katılımcılar Derneği, Dost El ve TUFAD işbirliğinde düzenlenen kamp programına Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müfettişleri, Öğretmen, Doktorlar, kreş, ilköğretim ve lise seviyesinde olan çok sayıda öğrenci katıldı.

Burç Ormanı içerinde yer alan Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde düzenlenen yatılı kamp etkiliğinde büyükler de küçükler gibi alçak ve yüksek elementlerde uygulamalar yaptılar, tırmandılar, tanışma amaçlı eğitsel oyunlar oynadılar ve yakılan kamp ateşinin etrafında şarkılar söylediler.

Yaşayarak Öğrenme Merkezi Yöneticisi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Hakan Erbay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların ve gençlerin fiziksel ve mental açıdan gelişimlerine katkı sağlamak, çocukların daha sosyal bireyler olabilmeleri için oluşturulan bu merkezin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

5 YAŞ ÜSTÜ HERKES KONUĞUMUZ OLABİLİR

Her yıl yaz döneminde çeşitli okullardan binlerce öğrenciyi ağırlayan merkezin 5 yaş üstü çocuklar ile sağlık problemi olmayan yetişkinlere de alan ve sosyal aktivite eğitimleri verdiğini belirten Erbay, "Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde 5 yaştan başlayarak sağlık durumu el veren herkese özgüven aşılama aktiviteleri öncelikli olmak üzere gelen misafir kitlesinin özelliklerine göre program hazırlanıyor. Çocukların fiziksel ve mental yönden eksik olan yönlerini geliştirici etkinlikler düzenleyerek yaşadıkları olumsuz durumlarını ortadan kaldırıyoruz.

Milli Eğitim başta olmak üzere, özel eğitim kurumları, STK'lar ve çeşitli kurum ve kuruluşlar ile işbirlikleri kapsamında program düzenlediklerini vurgulayan Hakan Erbay, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Kaymakamlığı Aktif Katılımcılar Derneği, Dost El (Arama, Kurtarma ve Destek Sunma), TUFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri) Gaziantep Şubesi İşbirliğinde Yetişkinlerin Sosyal Hayata Dahil edilmelerinin sağlanılması faaliyetleri kapsamında 07-08 Eylül 2013 tarihlerinde Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde doğal yaşama uyum, temel afete hazırlık bilinci ve dağcılık çalışmaları gerçekleştirdik" dedi.

TURAN; HARİKA BİR MERKEZ, HARİKA BİR ATMOSFER

Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, "Az önce de kıymetli arkadaşlarımız ile beraber gezdik, dolaştık, yürütülen çalışmalar ile ilgili bize bilgiler verildi. Hakikaten gördüklerimizden çok etkilendik. Ben de çok etkilendim. Daha önceki gelişlerimde de oldukça etkilenmiştim. Gaziantep marka kentte, marka yöneticiler gerçekten birbirinden güzel aktivitelere, projelere imza atıyor. Özellikle Dr. Asım Güzelbey'in bu konudaki duyarlılığını biliyoruz. Ekibinin de ne kadar kaliteli seçildiğini ve kaliteli hizmetler, çalışmalar ürettiğini biliyoruz. Ben bunun hoşnutluğunu yaşıyorum. Sevgili eşim ve arkadaşlarım ile beraber katıldığımız tüm aktivitelerden hakikaten çok mutlu bir şekilde ayrılıyoruz.

Burada gördüklerimizden sonra ben değerli arkadaşlarıma şunu sordum. Bu çalışmalar, bu ailelerimizin, yavrularımızın doğa ile iç içe olması, afet eğitimi ile ilgili bu çalışmaların devamı noktasında neler yapmayı düşünüyorsunuz diye sorduğumda, 'Kesinlikle tereddüt etmeyiniz. Biz beklentilere cevap vereceğiz. Bu çalışmalar sürdürülebilir olacak. Bu çalışmaları el ele ve gönül gönüle ortak akıl dediğimiz o güzel payda ile sürdürmeye devam edeceğiz' dedi. Biz de kendilerini kutladık. Gözlerinden ve yanaklarından öptük. Öpmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Turan, "Doğa ile iç içe, tertemiz bir hava, mis gibi dizayn edilmiş parkurlar, harika bir paylaşım, atmosfer… Söylenesi o kadar güzel şey var ki. Belki hepsini söyleyemiyoruz ama sonuçta hepimiz çok mutlu ve mesuduz. Dr. Asım Güzelbey'in değerli arkadaşlarına, kardeşlerine çok teşekkür ediyoruz. Bizlere güzel bir ev sahipliliği yapıldı. Onlar zaten yaptıkları çalışmaları içten, samimi ve yürekten yapıyorlar. Kaliteli ve kendilerini adayarak yapıyorlar. Ben de bunu görüyor ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, çok eğlendiklerini ifade etti. Çocuklar, bir gün boyunca yapılan çalışmaları anlattı. Minik öğrenciler, kampta tırmanma yaptıklarını, denge oyunları oynadıklarını, çok eğlendiklerini, doğa ile iç içe olan mekanı ve hocalarını çok sevdiklerini dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gizem Doğan Uğur Turan Şahinbey Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title