Haberler

KSÜ, depremin ardından yüz yüze eğitime geçmeyi hedefliyor

Güncelleme:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), depremin ardından bazı bölümlerde uzaktan verdiği eğitimi gelecek dönem tamamen yüz yüze yapmayı hedefliyor. Rektör Alptekin Yasım, deprem sonrası yaşanan sıkıntılara rağmen öğrencilerin barınma sorununu çözmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), depremin ardından bazı bölümlerde uzaktan verdiği eğitimi gelecek dönem tamamen yüz yüze yapmayı hedefliyor.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, AA muhabirine, 6 Şubat depremlerinde 35 akademik ve idari personelleri ile 155 öğrencilerini kaybettiklerini söyledi.

Deprem dolayısıyla ana kampüsteki binalarda çok sıkıntı olmadığını ancak Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun yıkıldığını belirten Yasım, geçen yıl eğitimi tamamen uzaktan gerçekleştirdiklerini, bu yıl birinci dönem tıp fakültesi ve diş hekimliği gibi bazı bölümlerde yüz yüze eğitime geçtiklerini ifade etti.

Yasım, "2023-2024 bahar döneminde de bazı bölümleri yüz yüze eğitime aldık. Bir kısmını karma eğitime aldık. İsteyen yüz yüze gelecek, isteyen uzaktan eğitime. Çünkü öğrencilerin en büyük sorunu barınma sorunu. Yurt binaları hasar gördü. Şehirde öğrencilerin kaldığı evler hasar gördü. Ondan dolayı öğrenciler açısından bir barınma sıkıntısı var. Onun dışında iki birimimizi saymazsak çok bir sıkıntımız yok." dedi.

Kampüsteki yurtta kapasite 4 bine çıkarıldı

Avşar Yurdunda 2 bin 500 olan barınma kapasitesini 4 bine çıkardıklarını, burada da yüz yüze eğitim gören öğrencilerin kaldığını dile getiren Yasım, şöyle konuştu:

"Tıp, diş hekimliği, güzel sanatlar, spor bilimleri fakülteleri, sağlık bilimleri fakülteleri yüz yüze devam ediyor. İkinci dönemde mühendislik fakültelerinin son iki sınıfı, eğitim fakültelerinin son sınıfı, ziraat fakültesinin son iki sınıfı gibi birtakım bölümleri de yüz yüze eğitime aldık. Bütün öğrencilerin yüz yüze eğitim alabilmesi için yapılan ya da yapılması planlanan yurtların tamamen dolması gerekiyor. Tadilat ve tamirat işlerini hallediyoruz. İnşallah önümüzdeki 2024-2025 eğitim döneminde yurtlar hazır olursa, biz de altyapıdaki eksiklikleri giderirsek öğrenciler için daha iyi imkanlar sağlayacağız. Öğrenciler pandemide uzun bir süre uzaktan eğitim aldılar. Depremden sonra da bu uzaktan eğitim devam ediyor. Bazı branşlarda uzaktan eğitim yapılabiliyor ama iyi bir eğitim almaları mümkün değil. Üniversite eğitimi uzaktan olmaz. Üniversite eğitimi yüz yüze eğitim. Ama maalesef çok büyük bir deprem, çok büyük bir sıkıntı. İnşallah seneye bu problemleri yaşamayız. Öğrenci bir üniversite kampüsünde yaşamalı. O havayı solumalı."

Kaynak: AA / Güncel

Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş Deprem Rektör Deprem Eğitim Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title