Haberler

Kriz Kahini Roubini Adana'da

Güncelleme:

Türkiye'ye 2. ziyaretini Çukurova GİAD organizasyonuyla yapıyor.

Dünyanın en önemli ekonomistinden biri olan, ekonomik krizleri önceden öngörmesiyle "Kriz Kahini" olarak da bilinen ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, Çukurova Genç İşadamları'nın (Çukurova GİAD) organizasyonuyla Adana'ya geliyor. Türkiye'ye ikinci kez gelecek olan Roubini'nin 2013'e kısa süre kala Türkiye ve dünya ekonomisiyle ilgili önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Yaptığı organizasyonlarla dikkat çeken Çukurova GİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Roubini'nin ekonomi ve iş çevreleri tarafından çok önemsendiğini, bu nedenle 15 Kasım akşamı gerçekleşecek programın bu anlamda büyük önemi bulunduğunu söyledi. Davetli 500 kişinin katılacağı programda "Makro ekonomi", "Avrupa Ekonomisi" ve "Türkiye Ekonomisi" konu başlıklarının konuşulacağını anlatan Sakarya, "Global ekonominin ve gelişmelerin ülke ekonomisini ve gündemini fazlasıyla etkilediği bu günlerde önümüzdeki günlerde mevcut gelişmeler ışığında iş çevrelerini ekonomik açıdan nelerin beklediği merak edilmektedir" dedi.

Bu toplantının ekonominin nabzının tutulmasının yanı sıra Adana'nın tanıtımı açısından da büyük önemi bulunduğuna dikkat çeken Sakarya, şunları söyledi:

Adana yatırım gönüllüleri

"Yapacağımız bu programa ülkenin en önemli tüm ekonomistleri, ekonomi yazarları ve editörleri davetlidir. Ülkemizde yatırıma, ekonomiye yön veren Türkiye'nin her yerinden önemli iş adamlarımız, CEO'lar ve Genel Müdürler, ekonomi ile ilgili tüm bakanlarımız, müsteşarlarımız ve müsteşar yardımcılarımız bu programa davetlidir. Amacımız böylesi önemli ve nitelikli bir misafir grubuyla konuğumuzu dinleyip bilgilenmek, Adana'da böylesi güzel işlerin yapılabildiğini tüm Türkiye'ye gösterebilmektir. Bu toplantı Adana için tarihi bir fırsat olacaktır. Adana'nımızı iyi anlatabilme ve yatırımı çekme amacıyla İngilizce veTürkçe, tanıtım kitapçığı ile tanıtım filmi hazırlatıyoruz. Bu kitapçık ve filmde Adana'nın yatırım açısından önemini ve özelliklerini gelecek işadamlarına, ekonomistlere ve bürokratlara anlatmaya çalışacağız.

Akıllarına olumlu Adana tablosu yerleştireceğiz. Adana'nın yatırım için doğru yer olduğunu anlatacağımız aktivite lazımdı. Bu çerçevede ilk olarak krizlerin kahinini getiriyoruz. 15 Kasım'da Roubini, Türkiye'ye 2'nci kez gelecek. Bu ziyaretini Adana'ya yapacak, ekonomi Adana'da konuşulacak. Çukurova GİAD Adana'nın elçisi olacak. Biz bu toplantı ile Adana'ya da dikkat çekecek, Adana'nın yatırım yapılmak için ne denli önemli olduğunu anlatacağız. Çukurova GİAD Adana Yatırım Gönüllüleri olarak Adana'ya gelecek bin yatırımcıyı yakınımızda tutacağız, gerekli lobimizi yapacağız."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nouriel Roubini Çukurova Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title