Haberler

Köylerini Dünyaya Açtılar

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çardak köyünü, yerleştirilen kameralar sayesinde tüm dünya internetten izleyebiliyor.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çardak köyünü, yerleştirilen kameralar sayesinde tüm dünya internetten izleyebiliyor.

2 bin 100 kişinin yaşadığı Çardak köyü muhtarlığı tarafından köy içerisinde muhtelif yerlere 16 adet kamera yerleştirilmesinin ardından hırsızlık olayları da azaldı. Çardak Köyü Muhtarı Adem Özer (40), "Köyümüzde 16 adet kamera var. Kahvelerde, muhtarlığın içerisinde, meydanlarda kameralarımız bulunuyor. Gurbette olan köylülerimiz, babasını, kardeşini, akrabalarını internetten görebilir. Avrupa'da yaşayan Çardaklı hemşehrilerimiz var. Onlar internetten istediği zaman köylerine bakabiliyorlar. Muhtarlığın içerisinde bulunan kameralarımız da halka açık. Muhtarlıkta gizli bir şeyimizin olmadığını vatandaşlarımız görebiliyor. Bu kamera sistemi, köydeki hırsızlık olaylarını da azalttı. Köyümüzün giriş ve çıkışlarına, 'Bu köy 24 saat kamera ile izlenmektedir' diye yazılar yazdık. Köyde birkaç kez olaylar oldu. Bunları da kameralar sayesinde tespit ettik. Kameralarımız bir ay boyunca kayıt saklayabilmektedir. Bir ay içerisinde yaşanan her şeyi takip edebiliyoruz. Jandarmaya da büyük kolaylık oluyor. Bu uygulamamızdan Çardak halkı da oldukça memnun. Dışarıda köyümüzü izleyenler bizlere teşekkür ediyorlar" dedi.

Özer, köyü izlemek isteyenlerin siteye girdiklerini belirterek, "Burada admin ve şifrelerimiz yazmaktadır. Herkes istediği zaman buraya girebiliyor ve köyümüzü canlı olarak izleyebiliyor" şeklinde konuştu.

Köy halkı da bu uygulamadan dolayı son derece memnun olduklarını ifade etti. Köy halkından Cengiz Hiçyılmaz, "Kamera sisteminden tabii ki çok memnunuz. En azından hırsızı, köye giren araçları bilme imkanına sahipsiniz. Bu uygulama çok güzel. Bu uygulamadan son derece memnunuz. Muhtarımıza teşekkür ederiz. Hatta şöyle diyeyim. Kameraların köyümüze yeni kurulması esnasında bir hırsızlık olayı oldu. Hırsızı kameralar sayesinde bulduk" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adem Özer Nevşehir Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title