Haberler

Köylerde Çirkin Yapılaşmayı Önleme Çalışması

Güncelleme:

Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, köylerde çirkin ve kaçak yapılaşmayı önlemek için denetimleri sıklaştırdıklarını belirtti.

Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, köylerde çirkin ve kaçak yapılaşmayı önlemek için denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek, vatandaşlara ücretsiz örnek ev projesi ve zemin etüt çalışması hizmeti sağlayıp, köylerde yapılaşmayı kontrol altında tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Köylerde gelişigüzel yapılan beton evlerin yarattığı görüntü kirliliğini önlemek ve kaçak yapılaşmayı durdurmak için İl Özel İdaresi denetimleri sürdürüyor. Genel Sekreter Selami Aydın, ücretsiz zemin etüt çalışmasının da örnek olarak Özel İdareler arasında, Türkiye'de ilk kez Ordu'da uygulandığını söyledi. Son 1.5 yılda köylerde kaçak olarak yapıldığı belirlenen 46 yapının yıkılarak sahiplerine toplam 106 bin 875 lira idari para cezası uygulandığını kaydeden Selami Aydın, köylere yeni ev yapacak vatandaşlara da ücretsiz ev projeleri sunduklarını belirtti.

Aydın, kırsalda mevzuat çerçevesinde yapı yapmak için Özel İdare'ye başvuranlara kolaylık sağlamak, proje masflarını azaltmak ve yerinde denetim çalışmasını yapmak amacıyla 70 bin lira karşılığında sismik cihaz ile inşaat bilgisayar yazılımı satın aldıklarını söyledi.

Kaçak ve ruhsatsız yapılaşma ile mücadelede ceza ve yıkım işlemlerini en son alternatif olarak değerlendirdiklerini de belirten Aydın, "Kırsaldaki vatandaşlarımızı planlı ve izinli yapılaşmaya teşvik etmek amacıyla, daha önce 9 olan tip projelerimizin sayısını bu yıl 13'e çıkarttık ve zemin etütlerini de sismik cihaz alarak kendi personelimiz ile yapmaya başladık. Yaptığımız çalışma sonucunda, izinsiz ve plansız yapılaşmanın önüne geçerek halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak insanlarımızın mağdur olmasını önlemeyi, proje desteği ile kırsalda belirli tiplerde yapılaşmanın gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title