Haberler

Kosovalı 35 Öğretmen Gaziantep'te Eğitim Alıyor

Gaziantep’te, Türk Dünyası Eğitim Kültür ve Birliktelik Çalıştayı’nda Kosovalı Türk öğretmenlere yönelik mesleki gelişim programı uygulanması kararı kapsamında 35 Kosovalı öğretmenin eğitimine başlandı.

Gaziantep'te, Türk Dünyası Eğitim Kültür ve Birliktelik Çalıştayı'nda Kosovalı Türk öğretmenlere yönelik mesleki gelişim programı uygulanması kararı kapsamında 35 Kosovalı öğretmenin eğitimine başlandı.

Geçtiğimiz yıl Gaziantep Üniversitesi'nin öncülüğünde, TİKA desteğiyle Macaristan, Slovakya ve Avusturya'da düzenlenen Türk Dünyası Eğitim Kültür ve Birliktelik Çalıştayı'nda Kosovalı Türk öğretmenlere yönelik mesleki gelişim programı uygulanması kararlaştırılmış, projenin ilk aşaması 10-13 Mart 2016 tarihleri arasında Kosova'nın Prizren şehrinde gerçekleştirilmişti. Prizren'deki etkinlikte, Türkiye'den giden, alanlarında uzman 12 akademisyen, Kosovalı 200 Türk öğretmene 5 dalda, modülde 45 kredilik eğitim verirken, bu öğretmenler arasından seçilen 35'inin ikinci etap eğitim çalışmalarına da Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde başlandı.

"TÜRK CUMHURİYETİ ÜNİVERSİTELERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Bu arada Gaziantep Üniversitesi ile Kosova'nın Prizren Ukkshin Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Ukshin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj ile öğretim görevlileri Soner Yıldırım, Serdan Kervan ve Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Orhan Volkan'dan oluşan heyet önce GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Genel Sekreter Ercan Eroğlu ile bir araya geldi. Burada konuşan Prof. Dr. Bağcı, "Biz özellikle Türk Cumhuriyetleri üniversiteleriyle olan ilişkilerimize ayrı bir önem veriyoruz. Prizren Ukshin Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği de bu bağlamda üniversitemiz için ayrı bir önem taşıyor" dedi.

PROTOKOL TÖRENLE İMZALANDI

Görüşmenin ardından iki üniversite arasında işbirliği protokol törenine geçildi. Protokole imza atan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN'ün dünyanın 98 ülkesinden 2 bin 700 öğrenciye ev sahipliği, yine dünyanın birçok ülkesindeki önemli üniversitelerle eğitim işbirliği bulunan bir üniversite olduğunu vurguladı. Coşkun, "Aslında protokolü yeni imzalıyoruz. Ama bugün 35 Kosovalı Türk öğretmenimizin eğitimiyle işbirliğimiz başladı bile" dedi.

Prizren Ukshin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Rame Vataj ise 6 yıl önce kurulan üniversitelerinde 13 bin öğrenci bulunduğunu bulunduğunu vurgulayarak, Türkiye'de bazı üniversiteler ile ilişkileri olduğunu, ancak Gaziantep Üniversitesi ile imzaladıkları anlaşmanın farklı bir önemi bulunduğunu ifade etti. Prof. Dr. Vataj, "Bu işbirliğinin iki üniversite arasında eğitim alanında önemli beraberlikler getireceğine olan inancım tam" dedi.

Konuk Rektör ve beraberindekiler GAÜN rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Bay ile birlikte kampüste mini bir inceleme gezisi yaptı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Prizren Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

DORTMUND- REAL MADRID MAÇI NE ZAMAN? Borussia Dortmund- Real Madrid şampiyonlar ligi maçı saat kaçta? #9917 Güney Kore - Türkiye voleybol maçı ne zaman? Güney Kore- Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? #127952 Karneler ne zaman verilecek? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? #127979 2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı?
Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title