Haberler

Kosova'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlandı

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Resepsiyona, Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka'nın yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, ülkede görevli Türk kurum temsilcileri ile Kosova Türklerini temsilen çok sayıda konuk katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükelçi Angılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet'in 100. yılı mesajını okudu.

Kosova'daki Türk toplumunun ülkenin imarı ve kalkınmasına katkıda bulunmasından mutluluk duyduğunu belirten Angılı, "Modern Türkiye Cumhuriyeti basit fikirler üzerine kuruludur. Mustafa Kemal Atatürk bu düşüncesini şöyle açıklamıştır: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu sözler TBMM'nin duvarında yazılıdır. Her milletin kendi kaderini belirleme hakkına sahip olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Angılı ayrıca Kosova'nın Balkanlar'ın en demokratik ve çok etnikli toplumlarından birine sahip olduğunu işaret etti.

Başbakan Kurti de Türkiye'nin 100 yıllık yolculuğunun, liderliğinde Türk demokrasisinin temellerinin atıldığı Atatürk'ün vizyonu olduğunu dile getirdi.

Kosova'daki Türk toplumu ile Türkiye'deki Arnavut toplumunun iki devletin birçok alanda yakın işbirliği içinde olmasında önemli rol oynadığını vurgulayan Kurti, "Sırbistan'dan gelen tehditlerle ülkemizin güvenliğinin tehlikeye girdiği bir dönemde Türkiye ile savunma alanındaki işbirliğimiz daha da önem kazandı. Özellikle Kosova ordusuna Bayraktar insansız hava aracı sağladığı için Türkiye'ye müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.

Tören, katılımcılara ikramda bulunulmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Bayramı Priştine Türkiye 29 Ekim Kosova Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title