Haberler

Kop Bölgesi Koordinasyon Toplantısına Bakan Davutoğlu Başkanlık Yaptı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine kast eden hain terör saldırıları karşısında her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine kast eden hain terör saldırıları karşısında her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Kalkınma Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bölge Koordinasyon Toplantısı, Konya Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlık etti. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde Valileri ile birlikte heyetlerinin katıldığı toplantıda konuşan Bakan Davutoğlu, yaşanan terör olayları üzerinde durdu.

Bakan Davutoğlu, "Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bu toplantıyı uzun süredir planlıyorduk. Binlgöl'de polislerimizin şehit olması nedeniyle Bakan Yılmaz oraya hareket etti. Şehitlerimizin yakınlarına Cenab-ı Hakk'tan başsağlığı diliyorum. Biraz önce havaalanından buraya gelirken yakınlarına giderek taziyelerimi ilettim. Bu olaylar Türkiye'nin kararlı yürüyüşünü etkileyecek bir durum değildir. Terör örgütünün yapmak istediği bizi karamsarlığa sevk etmek, kendi gündemimizi belirlemek kararlığından uzaklaştırmak ve kendi karamsar gündemini ülkeye egemen kılmaktır. Bunun olmayacağını onlara göstereceğiz. Hem ülkemizin kararlı şekilde dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmesi için her türlü çabayı bir saniye bile geciktirmeden, bir an bile tereddüt etmeden sürdüreceğiz, hem de bu ülkenin birliğine beraberliğine aziz vatanımızın egemenliğine kast eden bu hain terör saldırıları karşısında da her türlü mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Konya'da yapılan KOP toplantılarının devamını Aksaray, Karaman veya Niğde'de yapacaklarının altını çizen Bakan Davutoğlu, "Asıl amacımız bütün ilgili kurumlarla yerel ve ulusal aktörlerin bir araya gelerek veri toplamak ve talepleri gündeme getirmektir. Bölgeyi daha iyi tanıdığı için yerel aktörler çok önemlidir. KOP projesi tamamlandığında Türkiye'de değil tüm dünyada örnek olacaktır" dedi.

Bakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

title