Haberler

Konya'da Belde Belediyesine Hırsız Girdi

Güncelleme:

Konya'nın Akçabelen Belde Belediyesi'ne pencere camını kırıp giren kişiler, bir yolcu minibüsünü çalıp kaçtı.

Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Akçabelen Belde Belediyesi'ne pencere camını kırıp giren kişi ya da kişiler, muhasebe servisindeki belediyeye ait çek koçanını, garajdan da araç yedek parçaları ile bir yolcu minibüsünü çalıp kaçtı.

Olay, dün gece Akçabelen Belediyesi'nde meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, belediye hizmet binasının giriş kapısının yanında bulunan pencere camını kırıp içeri girdi. İlk olarak AK Partili Belediye Başkanı Hasan Sayın'ın makam odasının giren şüpheliler çekmeleri aradı. Her hangi bir şey bulamayınca da muhasebe servisine geçip çekmece ve dolaplarda arama yapan şüpheliler, belediye ait çek koçanını aldı. Ardından duvarda asılı olan garajda park halindeki minibüs ve midibüsün anahtarını alıp, garaj bölümüne geçti. Burada midibüsün içinde arama yapan şüpheliler, her hangi bir şey bulamayınca araçlara ait yedek parçalar ile 42 B 8874 plakalı yolcu minibüsünü alarak kaçtı.

Belediyedeki hırsızlık olayı sabah işe gelen işçi Tuncer Aydın tarafından fark edildi. Belediye Başkanı Hasan Sayın ise şunları söyledi:

"Dün saat 17.00'de belediyeyi kapatıp gittik. Sabah işe gelen personelim telefonla durumu bana bildirdi. Hemen belediyeye geldim. Giriş kapısının yanında bulunan ahşap pencereyi kırarak içeri girmişler. Benim odamdaki tüm çekmeceleri, muhasebe odamızdaki çekmeceleri karıştırmışlar. Belediyemize ait bir çek koçanımız çalınmış. Başka çalınan bir şey var mı bilemiyorum. Daha sonra araçlarımızın anahtarlarını alarak, garajımızdaki gizli bir bölmemiz vardı, burayı da kırmışlar. İçeriden araçlarımıza ait malzemeler ile başka belediye için kullandığımız malzemeleri almışlar. Daha sonra Beyşehir'e yolcu taşıyan 18 kişilik minibüsümüzle birlikte kaçmışlar."

Jandarma, hırsızlık olayını aydınlatmak için çalışma başlattı. - Konya / Beyşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akçabelen Beyşehir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title