Haberler

Konya'da 25 metre çapında 20 metre derinliğinde obruk oluştu

Güncelleme:

Konya'nın Halkapınar ilçesinde 25 metre çapında, 20 metre derinliğinde yeni obruk oluştu.

Konya'nın Halkapınar ilçesinde 25 metre çapında, 20 metre derinliğinde yeni obruk oluştu.

İlçeye bağlı Seydifakılı Mahallesi'nde oluşan obruk, vatandaşlar arasında korkuya neden oldu.

Seydifakılı muhtarı Mehmet Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaklaşık 10 yıl önce de 3 metre çapında 15 metre derinliğinde obruk oluştuğunu anlattı.

Ünal, akşam saatlerinde oluşan obruğun halkı korkuttuğunu bildirdi.

O dönemin muhtarı tarafından obruğun içine toprak doldurularak kapatıldığını dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Şimdi son günlerdeki yağışların etkisi ve eriyen kar suları bu bölgede su birikimine sebep oldu. Ardından bu obruk kendini daha geniş bir şekilde yeniledi. Bu bölge bizim için tehlike oluşturuyor. Küçükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı, otlak alanların bol olduğu bir bölge. Çevrede tarımla uğraşan insanlarımızın olduğunu biliyoruz.

Kaymakamımızla, belediye başkanımızla görüşüp toprakla mı kapatılacak, tel örgüyle mi çevrilecek ona karar verilecek. Sonuçta burası tehlikeli. Kapaklı mevkisinde bu obruk tek değil. Bir kaç yerde daha obruk var. İleride 20 metre çapında, 4 metre derinliğinde bir obruk daha var. Bunun dışında da bir kaç tane daha küçük çapta çöküntü var."

Bölgede yaşayan vatandaşlardan Remzi Sanal (64), bilinçsiz sondaj çalışmaları ve açılan su kuyularının yer altı su hareketlerini değiştirdiğini belirterek, "Sondaj kuyuları ve su kuyularının obrukların oluşmasına neden olduğunu düşünüyorum. Bu bölge ilerisi için tehlike arz edebilir. Onun için yetkililerden gerekli incelemelerin yapılmasını arz ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Halkapınar Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title