Haberler

Kongre Turistleri Üçe Katladı

Güncelleme:

ATAV Başkanı Şen, "Kongre turistleri, normal turistlere göre 3 kat daha fazla harcama yapıyor.''

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ile Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ve Antalya Kongre Bürosu (ACB) Başkanı Nizamettin ŞEN biraraya geldi. İki kurum arasındaki işbirliği imkânlarının değerlendirildiği toplantıda, BAKA ve Antalya Kongre Bürosu, Antalya'da kongre turizminin geliştirilmesi için işbirliği kararı aldı.

'Antalya'da Uluslararası Kongre Turizmi Potansiyelinin Tanıtılması ve Geliştirilmesi Projesi'nin BAKA'dan hibe destek almaya hak kazandığını ve bunun için teşekkür eden ATAV Başkanı Şen, proje ile turizmin çeşitlendirilerek turizm sezonunun 12 aya yayılması, Antalya'nın uluslararası kongre turizmi pazarından aldığı payın artırılması, Antalya'da hazırda bulunan yatak kapasitesi ile toplantı kapasitesinin tam olarak değerlendirilmesi ve proje kapsamında yapılacak 'Yeşil Toplantılar' ile sürdürülebilir turizmin desteklenmesinin amaçlandığını kaydetti.

Dünyada artık kongre turizminde de yeni trendler olduğunu, bu trendlerin kongre konu başlıklarından, servis kalitesi ve mimariye kadar geniş bir yelpazeye uzandığını vurgulayan ATAV Başkanı Şen, "Kongre turistleri, normal turistlere göre 3 kat daha fazla harcama yapıyor. Antalya, muhteşem doğası ve iklimi ile kongre turizmi için mükemmel bir destinasyon. Bu proje ile bu potansiyeli canlandırmak istiyoruz. Turizm sektöründe tanıtım ve pazarlama iki ayrı kavram. Aralarında bir çizgi var; ancak bu çizgi düz değil, zikzaglı. Tanıtım ve pazarlamanın çoğu zaman içiçe geçtiğini bilmemiz lazım. Kongre turizmi konusunda belediyelere de büyük roller düşüyor. Antalya'da belediyelerin kongre turizmine sağlamış oldukları katkılar artarak devam etmeli" dedi.

Kongre turizminin Antalya için büyük önem taşıdığını vurgulayan Genel Sekreter Tuncay Engin de, BAKA olarak kongre turizmini öncelikleri arasına aldıklarını kaydetti. Kongre turizminin geliştirilmesi için iki kurum arasında, hibe projesinin dışında da işbirliğine gidilmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını kaydeden Engin, "BAKA olarak biz elimizden gelen desteğe hazırız, kongre elçilerinin Antalya'ya getirilmesi, kongre eğitimlerinin düzenlenmesi konuları iki kurum arasındaki işbirliği alanları olabilir, bu konular düşünülebilir" diye konuştu.

ANTALYA'YA YENİ KONGRE FIRSATLARI

ATAV Başkanı Şen, Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği'nin (ICCA) 2014 Kongresi'nin ve 2016 Dünya Botanik Expo'sunun Antalya'da yapılacağını hatırlatarak, bu organizasyonlara ilave olarak Antalya için yeni çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Kasım 2012'de İspanya'nın Valencia şehrinde Dünya Narenciye Kongresi'nin yapılacağını bildiren ATAV Başkanı, bu kongrenin Antalya'ya kazandırılması için çalışmalar yapılabileceğini söyledi. Şen sözlerine şöyle devam etti: "Ancak, bu kongre her 4 yılda bir yapılıyor. Dünya çapında prestijli bu kongrenin 2020'ye kadar yapılacağı yerler belli. Biz 2020 sonrasını hedeflemeliyiz. Kongre turizmi sektöründe işler maalesef böyle uzun soluklu çalışmayı gerektiriyor, şimdiden hep beraber çalışmaya başlamalıyız."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Alaattin Özyürek Tuncay Engin Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title