Haberler

Konaklamada Çatı Örgüt TÜROFED ile BAKA Buluşması

Güncelleme:

BAKA ile Türkiye'de konaklama sektörünün çatı örgütü Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED biraraya geldi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Türkiye'de konaklama sektörünün çatı örgütü Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) biraraya geldi. Toplantıda, TÜROFED ile BAKA'nın turizm sektörünün daha da geliştirilmesi, kapasitenin artırılmasına yapılacak yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek'e Türk turizm sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. TÜROFED Başkanı Ayık, TÜROFED'in çalışmaları ve bundan sonraki süreçte planladığı projeler hakkında BAKA'ya bilgi verdi. Birliğin yeni projesinin dinamik ve interaktif bir web sitesi hazırlayarak tüm Türkiye'yi bölgeler ve destinasyon bazında tanıtmak istediklerini belirten Başkan Ayık, "Türkiye Destinasyon Tanıtım Projesi, yerli ve yabancı tatilci ve profesyonellere yönelik tanıtım amacıyla hazırlanan, internet siteleri, telefon uygulamaları, basılı rehber ve mini katalog yayınlar ve sosyal medya aracılığıyla yapılacak geniş kapsamlı tanıtım projesidir" dedi.

TÜROFED Başkanı, projenin esas itibariyle farklı güncelleme kaynaklarından 'online', 'otomatik' ve 'manuel' olarak güncellenen, merkezi bir veri tabanında tutulan zengin içerik ile farklı dillerde uluslararası tanıtımı hedeflediğini kaydetti. Osman Ayık, "Bu projede turizmin başkenti Antalya'ya ve Batı Akdeniz'e özel bir önem vermek istiyoruz, sektörle ilgili tüm kuruluşların ve BAKA'nın desteği bizim için çok önemli" diye konuştu.

Toplantıda turizm sektöründe yaşanan son gelişmeler de masaya yatırıldı. TÜROFED Başkanı Ayık, kitle turizmine yönelik çeşitli eleştirilerin bulunduğunu; ancak kitle turizmine tamamen eleştirel bir gözle bakılmasının doğrul olmadığını söyledi. Ayık "Bugün genel olarak turizm kapasitesi, oteller, altyapı, ulaşım açısından baktığımızda katettiğimiz mesafeyi kitle turizmine borçluyuz. Bu noktada yapılması gereken sadece eleştirmek değil, yeni bir söylem geliştirmek ve bunun üzerine ne inşa edebiliriz, onu bulmak olmalı" ifadelerini kullandı.

'OTEL BELGELENDİRMESİ TEK ELDEN YAPILMALI'

Türkiye'de konaklama tesislerinin belgelendirilmesi ve tesislere yıldız verilmesine yönelik mevcut sistem hakkında da görüşlerini paylaşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "Konaklama tesislerinin belgelendirilmesinde çeşitli kuruluşların yetkisi var. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın belge verdiği konaklama tesisleri var. Bunların yanı sıra belediye belgeli işletmeler de söz konusu. Bu konuda bir yetki karmaşası ve çok başlılık gözlemliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın konaklama tesislerinin belgelendirilmesi konusunda son dönemde yapmış olduğu çalışmaları TÜROFED olarak destekliyoruz. Belgelendirme tek elden yapılmalı" diye konuştu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN de, Türkiye'nin konaklama sektöründeki en büyük kuruluşu TÜROFED'i ve Başkan Osman Ayık'ı ziyaret etmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. BAKA olarak, Antalya, Isparta ve Burdur illerinde turizm sektörüne büyük önem verdiklerini söyleyen Engin, BAKA olarak zengin ve nitelikli Arap turistleri bölgeye çekmek amacıyla sektörle işbirliği içinde 'Fam Tripler' organize ettiklerini kaydetti. Engin, "Fam Tripleri önümüzdeki dönemde de yapmak istiyoruz. Bunların yanı sıra turizmi çeşitlendirmeye ve derinleştirmeye yönelik çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Sağlık turizmi, kongre turizmi, golf turizmi ve eko-turizm önümüzdeki dönemde BAKA'nın öncelikleri arasında yer almaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

TURİZM SEKTÖRÜNE İKİ ÖRNEK DESTEK

BAKA'nın sektöre sağlamış olduğu destekler hakkında bilgi veren Genel Sekreter Engin, bugüne kadar BAKA'nın turizm sektörüne birçok hibe desteğinde bulunduğunu söyledi. Bu desteklere iki örnek olarak Engin, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD)'in Alanya sahillerinde turizmin kalitesi ve güvenliği konusundaki projesi ile Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB)'un deniz suyu kalitesinin ölçülmesi ve analizine yönelik ortak laboratuvar projesini gösterdi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "BAKA'nın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Kalkınma ajansı kurulduğu günden itibaren yaklaşık 2 yıl gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen önemli ve güzel işler yaptı. Antalya'nın da içinde bulunduğu Batı Akdeniz'de BAKA ile TÜROFED olarak daha çok işbirliğine gitmekten memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu anlamda TÜROFED olarak 4 aylık çeyrek dönemler bazında hazırladığımız Türkiye Turizm Raporu da dâhil olmak üzere ortak çalışmalar yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, iki kurum arasında işbirliğine gitmekten memnuniyet duyacaklarını, TÜROFED ile turizm sektörünün daha da geliştirilerek, kapasitenin artırılmasına yönelik ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Tuncay Engin Antalya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title