Haberler

Komutan, Depremzedeleri Yalnız Bırakmıyor

Elazığ'da 42 Kişinin Ölümüne Neden Olan Depremin Ardından 8'İnci Kolordu Komutanı Orgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Depremzedeleri Bir An Olsun Yalnız Bırakmadı.

Personel ve eşleriyle depremin vurduğu köylerdeki depremzedeleri sağlık kontrolünden geçirten Özarslan, depremzedeler için seyyar bonyolar da kurturdu.

Elazığ'da 8 Mart pazartesi günü sabah saat 04.32'de 42 kişinin ölümüne neden olan merkez üssü Karakoçan İlçesi Başyurt Beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depreminde ardından Elazığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, depremzedeleri biran olsun yalnız bırakmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesini ziyareti sırasında kuçaklayıp teşekkür ettiği Korgeneral Özarslan, son olarak depremzeleri sağlık kontrolünden geçirtip köyler eseyar banyolar kurdurdu.

Korgeneral Özarslan, eşi Fatma Selda Özarslan, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Koç, personeli ve eşleriyle birlikte depremin ölüm ve hasara neden olduğu Okçular, Yukarı Kanatlı, Yalnızçam, Göçmezler, Yukarı Demirci, Kayalı köylerini ziyaret etti. Askeri doktorlar depremzedeleri sağlık kontrolünden geçirirken, askeri personelin eşleri beraberinde getirdikleri giyim, gıda ve diğer malzemeleri depremzedelere dağıttı.

Korgeneral Özarslan'ın kurdurduğu 4 seyyar mutfakta depremzedelere günde üç öğün sıcak yemek verilmeye devam edilirken, Yukarı Kanatlı, Yukarı Demirci, Kayalık ve Yalnızçam köylerine de 16'şar kişilik seyyar banyolar kuruldu. Komutan ve askeri personel ile eşlerinin yardımına geldiğini gören depremzedeler kendilerine gösterilen ilgiden mutlu olduklarını dile getirdi.

Nursel ŞENGEZER/ELAZIĞ DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title