Haberler

Kocaoğlu: "Ülkemize Sahip Çıkmak Zorundayız"

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gece saat 21.00'de kentin sahil noktalarında atılan havai fişekler rengarenk görüntüler oluşturdu.

İzmirlilerin coşkusu ile büyük bir kutlamaya sahne olan Gündoğdu Meydanı'ndaki etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "9 Eylül'ü çakma 'Dünya İzmirliler Günü' olarak ilan etmeye çalışanlar İzmirlilerden Gündoğdu Meydanı'nda cevabını almıştır" dedi.

BAŞKAN VE EŞİNDEN VATANDAŞLARA KARANFİL

Gün boyu süren 9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.'inci yılı etkinliklerindeki coşku, akşam büyük bir katılım ile gerçekleştirilen Fener Alayı ile doruğa ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan Fener alayında vatandaşlara karanfiller vererek kurtuluş bayramlarını kutladı.

Gündoğdu Meydanı'na kadar büyük bir kalabalık ile birlikte yürüyen protokol mensupları, evlerinin balkonlarına çıkarak kurtuluş coşkusunu alkışlayan vatandaşlara da el sallayarak selam verdi. Türk bayrakları ile yürüyen kortej, kentte renkli görüntüler oluşturdu.

Gündoğdu Meydanı'nda sona eren Fener Alayı'nın ardından kutlamaya katılan İzmirlilere seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, coşku ve duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi.

DİRİ OLMAK ZORUNDAYIZ

İzmirlilerin coşkusundan çok etkilendiğini dile getiren Kocaoğlu, tüm Türkiye'nin kurtuluş bayramını kutlayarak şunları söyledi: "Bu kalabalık Atatürk sevgisinin göstergesi. İzmir varoldukça, İzmirliler varoldukça 9 Eylüller ilelebet kutlanacaktır. 9 Eylül gününü çakma 'Dünya İzmirliler Günü' olarak ilan etmeye çalışanlar, İzmirlilerden Gündoğdu Meydanı'nda cevabını almıştır. Diri olmak zorundayız. Atatürk ilke ve inkılaplarını savunmak zorundayız. Ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Ne mutlu 9 Eylül'ü bize verenlere. Hepinizi sabahtan beri katıldığınız törenler için, bu coşkunuz için, bu inancınız için kutluyorum. Türkiye'nin en demokrat kentinden, Türkiye'nin en aydınlık kentinden yani İzmir'den hepinize selam olsun."

Gündoğdu Meydanı'nda kurulan büyük sahnede nefes kesen gösterileriyle tüm Türkiye'nin gururu olan Türk Yıldızları ekibini de ağırlayan Aziz Kocaoğlu, katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

TÜRK YILDIZLARINDAN KOCAOĞLU'NA FOTOĞRAF HEDİYESİ

Türk Yıldızları ekibi de Başkan Kocaoğlu'na ekip fotoğraflarını hediye ederek, "Kanatlarımızın altında daima özgürsünüz" dediler.

MEYDANDA MANGA KONSERİ

Gündoğdu Meydanı'nda sürprizler bununla sınırlı kalmadı. Gençlerin sevgilisi olan "Manga" grubunun coşkulu konserinden önce meydandan ve İzmir'in dört bir yanından atılan havai fişekler ile kent bir gösteri alanına dönüştü. Büyülü bir ortamda hem havai fişekleri hem de canlı müzik eşliğinde eğlencenin doruğuna ulaşan İzmirliler muhteşem bir bayram gösterisine imza attı.

Kent geneline yayılan kutlamalar Gündoğdu Meydanı ile aynı anda Karşıyaka, Güzelyalı ve Bayraklı'da konserlerle sürdü. Saat 21.00'i gösterdiğinde Körfez'in iki yakasında taraftarların yaktığı meşaleler ve havai fişek gösterileriyle İzmir bir ışık seline büründü. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkegül Kocaoğlu Aziz Kocaoğlu Gündoğdu İzmir Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title