Haberler

Kocaoğlu'nun Çete Lideri Olarak Suçlandığı Dosya

İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyon dosyasında ardı ardına yaşanan krize son noktayı mahkeme koydu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyon dosyasında ardı ardına yaşanan krize son noktayı mahkeme koydu. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil'in hazırladığı ve İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen dava dosyasında telefon dinlemeleriyle ilgili hakimin verdiği karar çıkmamıştı. 26 gün önce yaşanan bu olayın şoku geçmeden bir başka şok daha yaşanmıştı. Bu kez Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç'in odasına yerleştirilen böcek kamera görüntüleri ile ses kayıtları dosyada

yoktu. Operasyon boyunca kayda değer bulunan 150 CD telefon konuşması mahkemeye teslim edilmiş, Başkan Aziz Kocaoğlu ile ilgili 60 CD avukatlarına teslim edilmişti. 60 CD'nin dökümünde Kocaoğlu'nun, "O öyle olmamalıydı" şeklindeki konuşmasının "O öyle olmalıydı" şeklinde kaydedildiği, buna benzer bir çok konuşma kaydının dökümünün yanlış yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Tüm bu yaşanan gelişmelerden sonra Nisan ayında yapılacak

davaya bakacak olan İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi, hakimin dinleme izniyle ilgili verdiği kararı, Pervin Şenel Genç'in odasına yerleştirilen böcek kamera kayıtlarını soruşturma savcısı Birol Cengil'den yazılı istedi.

Duruşmaya az bir süre kaldığını belirten İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Aziz Kocaoğlu'nun Avukatı Ercan Demir, şöyle konuştu: "Biz hem kamera görüntülerini, hem hakimin verdiği izin kararını yazılı bir şekilde talep ettik. Mahkeme, dosyada olmayan kamera görüntüleri ile hakimin verdiği dinleme kararını soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Cengil'den yazılı bir şekilde istedi. Şimdi bizde merakla kamera görüntüleri ile dinleme kararını bekliyoruz"

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede 33 ayrı eyleme karıştığı iddiasıyla hakkında 397 yıl hapis cezası istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukatlığını yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Ercan Demir, "Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinden sonra savunma yapmak için çalışma başlattık. Operasyon kapsamında kayda değer bulunan 150 CD telefon konuşması mahkemeye delil olarak sunuldu. Başkan ile ilgili

olduğu iddia edilen 60 CD'yi mahkemeden alarak konuşmaları tek tek inceledik. 24 gün boyunca 60 CD'yi inledikten sonra Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in odasına yerleştirildiği iddia edilen kamera görüntüleri ile ses kayıtlarının olmadığını tespit ettik. Çünkü iddianamede Pervin Şenel Genç'in müvekkilim Aziz Kocaoğlu ile ilgili önemli konuşmaları olduğu iddia ediliyordu. 60 CD içinde bu konuşma kayıtları çıkmayınca mahkeme yetkililerinden bu kayıtları istedik. 10 gün boyunca İş yoğunluğu gerekçesiyle

mahkeme, bize bir cevap veremedi. Sonunda mahkeme, dosyada dinleme kayıt tutanağı ile ses kayıt görüntülerinin olmadığını gördü. Soruşturmayı yapan Savcı Birol Cengil'den yazılı olarak görüntü ile dinleme tutanağını istedi. Görüntüleri izledikten sonra savunmamızı duruşma gününe kadar yetiştirmeye çalışacağız."

BÖCEK GÖRÜNTÜLERİNDE OLDUĞU İDDİA EDİLEN KONUŞMALAR

Hüseyin Kırmızı : Şimdi şeyle ilgili, Çankaya katlı otopark encümen kararı ile kiraya verilmesi ile ilgili talepler çok olacak gibi, buna başka bir formül düşünemez miyiz?

Pervin Şenel Genç: Yapacaz, o stratejiyi belirliyeceğiz ne zaman?

Hüseyin Kırmızı: 10 Şubat'ta benim önerim, oraya Vakıflar ortak olduğu için bir sıkıntı var yani. Yarı yarıya gidiyorduk, işte aylık 56 bin civarında kira vardı işte, 23, 23 ödüyorduk yani orda dışarıdan birisinin oraya girmesi için de, girer yani, benim önerim bu, ihalenin iptal edilmesi.

Pervin Şenel Genç: Bence de. Hüseyin bey endişelerini dile getiriyor, ne yapıcaz orda, kıran kırana şu otopark.

Serdal Selçuk Savcı: Orda vakıf var biliyorsunuz, vakıf ile birlikteyiz ve de kiralanan rakamlara uymak zorundayız, çünkü Sayıştay bunları bilmiyor ve doğrudan doğruya raiçlere bakıyor, yani diğer özel otoparklara bakıyor, gidiyor odalardan, emlakçılardan bedel istiyor, onun için onlara dikkat etmemiz lazım, ona dikkat etmemiz lazım, yani o Sayıştaycılardan.

Pervin Şenel Genç: İhalede fazla yükselemiyecek de.

Serdal Selçuk Savcı: Sadece bizim olsa, otoparklarda var, şey yapıyoruz, biliyorsun.

Hüseyin Kırmızı: Dosya atıyoruz.

Serdal Selçuk Savcı: Ama bu ortak olduklarımızda farklı davranmak zorundayız.

Pervin Şenel Genç: Ne yapıcaz?

Hüseyin Kırmızı: Şöyle Selçuk bey, sonuçta buranın yıllık cirosu bir milyon 700 bin lira, gerçekleşen rakam, yani gidip dışarıdan aldığı kiralamayı çarpmayla bölmeyle olmuyor yani. Bir milyon 700 bin lira cironun muhammen bedeli bir milyon, şey yapmışız, yani yüzde kaçına geliyor kira bedeli, 60'a yakın kira bedeli var. Şimdi orayı geçtik, bir yükleme var, ama burada bir şey var, sanki buraya birileri gelecek, dışarıdan artırma olacak. Biz bir yere kaldık, dışarıdan birinin aldığını düşün, yani stratejimiz

ne olacak o konuda, anladığım dışında da riskli işler var.

Serdal Selçuk Savcı: ya da dosya almak için gelenlere soracaz o zaman kardeşim. Niye dosya alıyorsunuz? İsteyen var.

Hüseyin Kırmızı: Dosya alan var mı? Onu söylerken ortamına girmek lazım. Kayıt cihazı vardır, şu vardır, bu vardır der.

Pervin Şenel Genç: Hayır hemen dilekçe yazıyorlar, gidip valiliğe veriyorlar. Bizim encümen olarak şeyimizi saptamamız lazım. Tavan ne olur, katlamalı oluyorsa ne gerekçeyle hazır olmamız lazım veya dosya alanları gerekçeyle iptal etmemiz lazım. İhaleye gidilmeden önce de ihale esnasında da çok hazırlıklı olmamız lazım.

Serdal Selçuk Savcı: Yapabileceğimiz şey zor.

Hüseyin Kırmızı: Eğer, tabii ki zor ama bunun sonraki sürecini de düşünmemiz lazım. Aldı geldi adam şimdi, ben İzmir İZELMAN olarak nereye kadar çıkacam, bunu belirtmemiz lazım. Ben geldim bin 500'e kadar çıktım, bin 550 verince adam giricek miyiz, bunun bi de ilerde artık bir girdiği zaman bu otoparklar dışarı kalıyor.

Serdal Selçuk Savcı: Grand'a yaptık, MTK'da işte Grand girdi yükseltti yükseltti, sonra çalıştıramadı, sonra da vazgeçti Grand, şimdi yıktık orayı.

Pervin Şenel Genç: O zaman iptal edeceğiz yani, bunun ki ki miki olmadığı için fazla şey almıyorum. İyi, gelirsin, perşembe de konuşalım, şey yapalım dosya durumuna göre.

GELENLERİN ARASINDA MALİ POLİS DE OLABİLİR

Çankaya katlı otopark ihalesinin iptal edilme süreciyle ilgili dinlemeye takılan telefon kayıtlarında ilginç diyaloglar da yer almıştı. Bunlardan biri de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç arasında 10 Şubat 2011'de yapılan görüşme kaydı:

Tülay Azeri: Şimdi altı kişi aldı. İlgili üç kişi daha eklenebiliyor, getirirse dokuz kişi olacak.

Pervin Şenel Genç: Başlatmadan bir konuşalım, yani çok yükselirse kaldıramazlar tabi, yükseltmeden sonuçlandırabilsek el emeği kadar şey olacak.

Tülay Azeri: O dayanır da Muazzaf çekilirse Başkanla hakikaten olmadı deriz, başka işler çıkartıp telefonda söylemeden.

Pervin Şenel Genç: Tabi tabi.

Tülay Azeri: Para yatıran altı olmuş, eee, bi de üçde bu gelirse dokuz az değil ki.

Pervin Şenel Genç: Az değil.

Tülay Azeri: İşte ona göre.

Pervin Şenel Genç: Önceden konuşacaz, orda tedbir.

Tülay Azeri: Hayır hayır orda konuşamayız, açık artırma olursa.

Pervin Şenel Genç: Hayır kimse daha gelmeden encümen toplanmış, kimse daha toplanmadan izleyeceğimiz sonuç, izleyeceğimiz yol söylenir.

Tülay Azeri: İçeri almadan.

Pervin Şenel Genç: Herkesin aynı bildiği.

Tülay Azeri: Bir de şeyi bir arasınlar, salonu bir arattır, her şey olabilir, bir baktır, gelenlerin arasında mali polis de olabilir.

Pervin Şenel Genç: Tabi tabi her şey olabilir, her türlü tuzağı olabilir.

Tülay Azeri: Her şeyi biz biliyoruz, daha önce bir şey koymuş olabilirler, bizim önceki konuşmamızı aktarırlar ihaleye, şeyden daha önce, rüşvetten olaylar olmuş ya onun için geleyim, daha önce söyleyeyim, telefonda söyleme.

Pervin Şenel Genç: İsabetli olmuş.

Tülay Azeri: Korkuyorum ya bu yaştan sonra.

AZİZ KOCAOĞLU: AÇIP DA TELEFONDA KONUŞMA DİYE ŞEY YAPTIM

Çankaya çok katlı otopark ihalesinde en yüksek teklifi 4 milyon 411 bin lira ile belediye şirketi İZELMAN'ın vermesi üzerine ihale İZELMAN'da kalmıştı.

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye yetkililerinin ihaleyi iptal etmek için yaptıkları görüşmeler de dinlemeye takılmıştı. Buna göre Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç ile Aziz Kocaoğlu arasında 11 Şubat 2011'de yapılan ve dosya içinde yer almayan görüşme dökümleri:

Aziz Kocaoğlu: Şey için geldim, bu Sultan'ın işi ile ilgili.

Pervin Şenel Genç: Şimdi Başkanım Sul...

Aziz Kocaoğlu: İptal edilmiş zaten.

Pervin Şenel Genç: Tabi iptal edebilmek için yaptık, öbür firmaların üstünde bıraktık. İZELMAN çekilse iptal itiraz hakkı doğacak diye bu şekilde yakaladık...

Aziz Kocaoğlu: Açıp da telefonda konudaşma diye şey yaptım.

Pervin Şenel Genç: Evet. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Kırmızı Aziz Kocaoğlu Ercan Demir Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title