Haberler

Kocaeli KSO Başkanı Zeytinoğlu: İşsizlik En Temel Sorun

Güncelleme:

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye'de işsizliğin en temel sorun olduğunu belirterek en çok otomotiv sektöründe ara eleman ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası'nda Nitelikli Mesleki İstihdam ve Sürdürülebilir Stratejiler Geliştirme Projesi ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye'de işsizlik hala en temel sorun olduğunu ve en çok otomotiv sektöründe ara eleman ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası'nda yapılan "Nitelikli Mesleki İstihdam ve Sürdürülebilir Stratejiler Geliştirme Projesi" açıklamasına Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilsen Bilgili komite üyeleri ve sanayi odası ilçe temsilcileri katıldı.

'İŞSİZLİK EN TEMEL SORUN'

Türkiye'de işsizliğin en temel sorun olduğunu söyleyen Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Ülkemizde işsizlik hala en temel sorun olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan sanayi kuruluşlarımızın ara eleman ihtiyacını karşılamada yaşadıkları sorunları da biliyoruz. Kocaeli'nde artan istihdama rağmen meslek okullarının bu talebi karşılayamamasından endişe ediyoruz. " dedi.

KOCAELİ'NDE 29 BİN 500 İSTİHDAM AÇIĞI VAR'

Kocaeli'nde istihdam açığı olmasına rağmen iş arayan sayısının da yüksek olduğunu söyleyen Ayhan Zeytinoğlu, "Kocaeli'nde 29 bin 500 istihdam açığı var. Ama aynı zamanda da iş arayan 50 bin kişi var. Bu eğitim eksikliği veya teknik olarak örtüşmediğinden kaynaklanıyor. " dedi.

HAYDAR YENİGÜN 'ÇALIŞACAK PERSONEL ARIYORUZ'

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün çalışacak personel aradıklarını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:

" Hangi şirket olursa olsun eleman bulma konusunda sıkıntılı. Bizim şirket olarak arge merkezimizde bin 272 kişi çalşıyor. Fakat bin 499 kişi olmamız lazım. Niye eksik? Çünkü yapılması istenen kalifiye eleman yavar ya da bizi tercih etmiyor ya da yok. " dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Zeytinoğlu Haydar Yenigün Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title