Haberler

Kocaeli'de Güvenlik Şube Eski Müdürü Fetö'den Tahliye Edildi

FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla hakim karşısına çıkan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube eski Müdürü Güner Yılmaz tahliye edildi.

FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla hakim karşısına çıkan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube eski Müdürü Güner Yılmaz tahliye edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Eski Müdürü Güner Yılmaz, FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Kocaeli Adliyesi 2'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya sanık Güner Yılmaz, avukatı Özkan Koçak ve tanık U. M. katıldı. Yılmaz'a terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Fakat cezaevinde yattığı hapis süresi göz önünde bulundurularak yurt dışına çıkma yasağı ile tahliye edildi.

"Görevlendirmeler bile bunun delilidir"

Duruşmada ilk olarak söz alan tanık U.M., "Ben 22 yıllık polis memuruyum. Vatanımı seven bir insanım. O nedenle teşkilattaki yapılanmayı FETÖ yapılanması içerisinde bulunan şahısların birbirini koruyan kollayan tavırlarını görünce darbeden 13 gün önce BİMER'e başvuruda bulundum. Daha sonra darbe sonrası ise bildiklerim konusunda tanıklık yapıp yapamayacağım sorulunca tanıklık yaptım. Sanık benim amirimdi. Ben polis memuruyum kendisi emniyet müdürüdür. Ben önceki ifademde belirttiğim ve şu an FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan emniyet görevlileri ile sanığın sıkı irtibatının olduğunu ve bu yapılanma içinde bulunanlara daha ayrıcalıklı davranıldığını bizzat gözlemledim. Görevlendirmeler bile bunun delilidir, önceki ifademi aynen tekrar ederim" dedi.

"Şehit çocuğuyum"

Sanık Güner Yılmaz ise "Ben tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Tanık benim taraflı davrandığıma ilişkin somut delil bildirmemiştir. Ayrıca benim dışımda 2 amiri daha bulunmaktadır. Aynı zamanda benden sonraki ilçe emniyet müdürü de ifadesinde belirttiği şahıslarla çalışmaya devam etti. Ben şehit çocuğuyum. Terör ile mücadele sırasında yaralanarak gazi olmuş biriyim. Böyle bir yapının içinde bulunmam mümkün değildir. Beraatımı talep ediyorum" diye konuştu.

6 yıl 3 ay hapis cezası

Yılmaz'dan sonra söz alan sanık avukatı Özkan Koçak ise "Tanık beyanlarını kabul etmiyoruz. Müvekkilim ile ilgili somut delil bulunmamaktadır. Emniyetin yönlendirmesi ile ifade vermiştir. Hatta polis ifadesinin son kısmı ifadesine itibar etme açısından değerlendirilmesi gereken beyanlar içermektedir. Ayrıca iddia ettiği şeyler bizzat müvekkilimin tasarrufunda değildir. Dosyaya yazılı sunduğumuz beyanlarımızı tekrar ederiz. "Bylock" çıktılarını hazırlayanların dinlenmesini, "Bylock" sorgusundaki kullanılan telefonun imei numarasını kullandığını kabul etmediğimize dair beyanlar dikkate alınarak GSM operatöründen 2014 yılında kullanılan numaranın sorgulanmasını istiyoruz. Ayrıca müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Güner Yılmaz'a silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Cezaevinde yattığı hapis süresi göz önünde bulundurularak Güner Yılmaz, yurt dışına çıkma yasağı ile tahliye edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Adliyesi Güner Yılmaz Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

title