Haberler

Kocaeli Büyükşehir Şeb-İ Arus Töreni Düzenleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hz. Mevlana'nın Vefatının 737. Yıldönümü Nedeniyle 17 Aralık Cuma Günü Şeb-İ Arus Töreni Düzenleyecek.

Hz Mevlana, ölümünün 737. yılında ilahi ve sema gösterileriyle anılacak

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan tören saat 20.00'de başlayacak. Fikirleriyle tüm dünyaya örnek olan büyük düşünür Hz Mevlana, ölümünün 737. yılında ilahi ve sema gösterileriyle anılacak.

İLAHİ VE SEMA GÖSTERİSİ

Şeb-i Arus Töreni üç bölümden oluşacak. Birinci bölümde Selahattin Kocaarslan "Tüm yönleriyle Mevlana" konulu bir konferans verecek. İkinci bölümde Ertuğrul Erkişi'nin seslendireceği ilahilerden oluşan tasavvuf müziği konserine geçilecek. Şeb-i Arus töreni sema gösterisiyle son bulacak.

ŞEB-İ ARUS NEDİR?

Hz. Mevlânâ, ölüm gününü Allah'a kavuştuduğu için "sevgiliye kavuşma günü" olarak ifade ediyordu. Mevlana, hayatını kaybettiği zaman sevdiğine yani Allah'a kavuşacaktı. Bu nedenle Mevlana'nın ölüm gününe, sevgiliye kavuşma günü manasına gelen "Şeb-i Arûs" denmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title