Haberler

Kocaeli 11. Lale Festivali'nde En Güzel Laleler Görücüye Çıktı

11. Lale Festivali'nde en güzel laleler görücüye çıktıKocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Lale Festivali kapsamında, vatandaşlar tarafından yetiştirilen laleler jürinin beğenisine sunuldu.

11. Lale Festivali'nde en güzel laleler görücüye çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Lale Festivali kapsamında, vatandaşlar tarafından yetiştirilen laleler jürinin beğenisine sunuldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Lale Festivali, Sekapark'ta yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan festivale İzmit ve diğer illerden gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar 1,5 milyon lalenin renklendirdiği Seka Park'ta güzel bir gün geçirme fırsatı buldu. Festival kapsamında düzenlenen 'En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin' yarışmasına vatandaşlar büyük katılım sağladı. Vatandaşların yetiştirdiği laleler jüri tarafından değerlendirildi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda 1. seçilen Musa Çelik 4 bin TL'nin sahibi oldu. 2. Paşa Dolu, 3. Yeter Gök, 4. Seda Taşkan ödül almaya hak kazandı.

Lalenin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu, şiirden edebiyata kadar bir çok alanda önemli bir yer edindiğini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karosmanoğlu, "Lale ömrü uzun olmayan en güzel çiçeklerimizden biridir. Birliğin, sevginin, estetiğin, güzelliğini dik ve onurlu duruşun, mütevazi oluşun en güzel örneğini temsil eden bir çiçeğimizdir. Kültürümüzde, edebiyatımızda, şiirimizde çok önemli bir yeri vardır. Medeniyet tarihimizde Orta Asya'dan beri her yerde,sevilen her eserde ve süslemelerde lalenin bolluğunu görüyoruz. Lale aynı zamanda baharı tam anlamıyla müjdeleyen en güzel çiçeklerden birdir. " dedi. Kocaeli'nin önemli bir sanayi şehri olduğunu ifade eden Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, " Yerel yönetimlerimiz, halkın ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet üreten onlara hizmeti götüren önemli kuruluşlarımız. Büyükşehir Belediyemiz de halkın ihtiyaç duyduğu bu alanlardaki faaliyetlerini en üst düzeyde yerine getiren kurumlarımızın başında geliyor. Kocaeli önemli bir sanayi şehri, Sanayi kuruluşlarımız bir taraftan çalışırken, çevreye duyarlı, halkın günlük yaşama devam etmeleri de büyük önem taşıyor. Sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı içinde bu faaliyetlerin yürütülmesi büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren lale sahipleri ödüllendirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Bakmadan Geçme

3-4 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Survivor kim kazandı? 3 Haziran Pazartesi Survivor'da kim kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 3 Haziran Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Yalan 3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title