Haberler

Koç Üniversitesi 20'inci Yıl Mezunlarını Verdi

Güncelleme:

Kuruluşunun 20. yılını kutlayan Koç Üniversitesi'nde, lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 1.342 öğrenci diplomasını aldı.

Koç Üniversitesi 2013-2014 yılı Mezuniyet Töreni Rumelifeneri Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Mezuniyet Töreni'nde konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç, üniversitenin 20 yılda dünyanın en iyi 300 üniversitesi arasına girdiğini, 50 yaşın altındaki üniversiteler arasında ise ilk 50'de bulunduğunu söyledi. Öğrencilerin, değişken ekonomik ve politik rüzgarlara maruz kalan iç ve dış dinamikleri etkileyici bir dünyada iş hayatına atıldığını hatırlatan Rahmi M. Koç, onlardan öncelikle gelecekte ne yapmak istediklerine karar vermelerini istedi. Törene katılan Bloomberg'in kurucusu, New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e işletme alanında Koç Üniversitesi Şeref Doktorası verildi.

Koç Üniversitesi'nin 20. kuruluş yıldönümünde, lisans ve lisansüstü programlarını başarıyla tamamlayan 1.342 öğrenci, 14 Haziran 2014, Cumartesi günü gerçekleştirilen 20'inci Mezuniyet Töreni'nde diplomalarını aldı. Rumelifeneri Kampüsü'nde gerçekleştirilen Tören'de New York'un üç dönem Belediye Başkanlığını yapmış, medya, finansal yazılım ve veri şirketi Bloomberg'in kurucusu, hayırsever Michael R. Bloomberg'a işletme alanında Koç Üniversitesi Şeref Doktorası takdim edildi.

Törende konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Üniversitesi'nin 20 yılda dünyanın en iyi 300 üniversitesi arasına girdiğini, 50 yaşın altındaki üniversiteler arasında ise ilk 50'de yer aldığını söyledi. Mezun sayılarının bu sene 10.662'ye ulaştığını belirten Sn. Koç "Bu da eğitim gören öğrencilerimizin iki katına tekabül ediyor" dedi. Koç Üniversitesi'nde 20 yılda büyük başarıların elde edildiğini vurgulayan Rahmi M. Koç, dünyaca ünlü üniversitelerle birlikte çalışmalar yürütüldüğünü, uluslararası alanda söz sahibi akademisyenlerin eğitim vermek üzere Koç Üniversitesi'ne başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Akademisyenlerin başarılı çalışmaları daha çok ödül ve fon getirdi

Yürütülen başarılı bilimsel çalışmalar nedeniyle TÜBİTAK'ın yanı sıra Avrupa Birliği'nden alınan fonlarda önemli artışlar yaşandığına dikkat çeken Sn. Koç, öğretim üyelerinin bu yıl aldığı ödüllerin bunun en önemli kanıtı olduğunu ifade etti: "Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alphan Sennaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün elinden TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü aldı. Mühendislik Fakültesi'nden Seda Keskin Avcı, TÜBİTAK Teşvik Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca, yedisi "Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı" olmak üzere çeşitli seçkin kurumlardan toplam 15 ödül daha Koç Üniversitesi öğretim üyelerine verildi. Kendilerini bir defa daha huzurunuzda tebrik ediyorum" dedi.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi sonbahar'da hizmete girecek

Topkapı da inşaatı tamamlanan Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sonbaharda hizmete açılacağını da açıklayan Sn. Koç şunları söyledi: "Şimdi iç mekânları tamamlanıyor. 220 milyon dolarlık bu yatırım, projemizin ilk safhası. Hastanemiz, 250 yataklı ve 10 ameliyathaneli olup, en modern cihazlarla donatılıyor. Tıp öğrencilerimiz eğitimlerinin son üç yıllarını ve stajlarını bu kampüste yapacak. Tıp Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarımız da Sağlık Bilimleri Enstitümüzde başladı.

Topkapı kampüsümüz, inşa edildiği bölgeye de önemli bir dinamizm getirecek. Projemizin ikinci faslı, onkoloji kliniği, hemşirelik okulu ve öğrenci yurtları olacak. Üçüncü kademede de İstanbul'un yegâne tam teşekküllü çocuk hastanesini kurmuş olacağız. 2016'da ilk doktorlarımızı mezun ettiğimizde duyacağımız haz ve bize getireceği kıvanç, parayla pulla ölçülmez. Para ile pul deyince, şunun da altını çizmek isterim. Öğrencilerimizin yüzde 73'ü çeşitli oranlarda burs alıyor. Bütün bunları elde edebilmek için Vehbi Koç Vakfı her geçen yıl daha fazla katkıda bulunmak durumunda kalıyor."

Konuşmasında ailelere de seslenen Sn. Koç, "Evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Hatırı sayılır maddi ve manevi fedakârlıkta bulundunuz. Ona karşılık da sizlere pırıl pırıl yetişmiş, şahsiyetleri gelişmiş, kendinden emin gençler veriyoruz. Sizler kadar, bizler de onlarla iftihar ediyoruz" dedi.

Koç Üniversitesi'nden Michael Bloomberg'e Şeref Doktorası

Törende konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise Koç Üniversitesi'nin bu yıl 20. yıl mezunlarını verdiğini belirterek şunları söyledi: "20 yılda hep birlikte çok güzel işler başardık ve Üniversitemizi hak ettiği şekilde en üst sıralara taşıdık. Bu tırmanış, öğrenci ve öğretim üyelerinin olduğu kadar mezunların da çabaları ve başarılarıyla sürecek. 20 yıl bir üniversitenin hayatında çok kısa bir zaman dilimi… Bununla birlikte Üniversitemiz kuruluş vizyonu doğrultusunda sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada adı anılan ve yetiştirdiği öğrencilerle, mezunlarıyla kendini ispatlamış bir araştırma kurumu... Artık daha büyük başarılarla dolu bir gelecek için emin adımlarla ilerlemekteyiz."

20. yıl mezunlarına seslenen Rektör İnan; "Üniversite olarak ana felsefemiz siz öğrencilerimiz için en serbest ve en özgür ortamı yaratmak ve korumaktır. Zira biliyoruz ki, insan en çok ve en güzel şeyleri en serbest olduğu dönemlerde üretir. Seçkin öğretim üyesi kadrosu ve öğrencileri ile Koç Üniversitesi bugün ülkemizin en üstün beyin gücü yoğunluğunu temsil etmektedir. Böylesine bir mükemmellik yoğunluğunu bir araya getirdikten sonra bizim idare olarak tek yapmamız gereken sizlerin yolundan çekilmekten ibarettir. Bu yaklaşımımız ile sizlerin heves ve heyecanlarınızı en hür ve en iyi şekilde yakalamanızı sağlayabildiysek ne mutlu bize, ne mutlu size, ne mutlu ülkemize ve ne mutlu insanlığa" diyerek sözlerine devam etti.

Michael R. Bloomberg: "Başarınızı belirleyecek yegâne etken çok çalışmaktır."

Törende mezunlara seslenen girişimci, Bloomberg LP'nin kurucusu ve hayırsever Micheal Bloomberg şunları söyledi; "İnsanlar bazen bana soruyor: Başarınızın anahtarı nedir? Üniversiteden mezun olduğunuz gün bütün kariyerinizi planlamak değil elbette. Yaşam dümdüz ilerlemez, böyle olacağını düşünürseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Enerjinizi, batacağı kesin olan çok uzun vadeli bir projeye bağlamaktansa, kollarınızı sıvayın ve bulabildiğiniz işte çalışmaya başlayın, ne kadar alt seviyede olursa olsun. Tecrübeme dayanarak söylüyorum; başarınızı belirleyecek yegâne etken çok çalışmaktır. İlk işimde her sabah ofise ilk gelen ben olurdum. Böylece işe her zaman erken gelen CEO ile konuşabilme fırsatı yakalardım. İşe erken gidin. Geç saatlere kadar kalın. Ve herkesten çok çalışın. Çünkü ne kadar çok çalışırsanız o kadar fazla fırsat yakalarsınız."

Ekin Seçinti: Engel tanımayan bir üniversitede okumaktan gurur duydum

Koç Üniversitesi 2013-2014 akademik eğitim dönemi birincisi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Mezunu Ekin Seçinti oldu. Törende konuşan Ekin Seçinti, yürüme engelli bir öğrenci olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Örnek bir eğitim ve çalışma kurumu olma hedefini taşıyan Üniversitemiz, engelli bireylerin de diğerleriyle eşit koşullarda okuyabileceği, çalışabileceği ve üretebileceğinin Türkiye'deki sembolü oluyor. Atatürk'ün dediği gibi "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" insanlar yetiştiren Üniversitemizin, kimseyi dili, inancı, ırkı veya fiziksel durumu nedeniyle engellemediğini ve ayırmadığını gördüm. Bunu bana fark ettirdiğiniz günden bu yana, Koç Üniversiteli olmaktan gurur duyuyorum. Sınavlar, dersler ve bitmek bilmeyen projeler bir yana, kendimi sadece akademik olarak değil, ama "insan" olarak yetiştirmeme imkan veren Koç Üniversitesi'ne minnettarım. Bugün gururla söylüyorum ki, engelsiz, çağdaş ve ilerici bir eğitim yeri olan Koç Üniversitesi'nde yetişmiş, 2014 mezunları olarak ülkemiz için eğitimde, sağlıkta, hukukta ve sosyal hayatta, fiziksel veya fiziksel olmayan, hiçbir engel tanımayan bireyler olarak hayata atılıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Michael Bloomberg Koç Üniversitesi Avrupa Birliği Rumelifeneri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title