Haberler

Kobani'nin Yüzde 80'i YPG'nin Elinde, Siviller Dönüyor

Güncelleme:

Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, YPG'nin kentin yüzde 80'inin kontrolünü ele geçirdiğini ve sivillerin geri dönmeye başladığını duyurdu.

Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) ilan ettiği üç kantondan biri olan Kobani'de, Kürt birlikler ve IŞİD arasındaki mücadele ikinci ayını doldurdu. Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, YPG'nin kentin yüzde 80'inin kontrolünü ele geçirdiğini ve sivillerin geri dönmeye başladığını söyledi.

"YPG'NİN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR"

Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, "Çatışmalar 65 günü geride bıraktı. YPG/YPJ'nin ilerleyişi sürüyor" dedi ve "IŞİD'in, doğuda Kaniya kurda ve Mıştenur tepesinde varlığı devam ediyor. Mıştenur'da yoğun çatışmalar var." diye ekledi.

"BİNLERCE SİVİL KOBANİ'YE GELDİ"

Müslim, Peşmerge birliklerinin de ağır silahlarla IŞİD mevzilerini vurduğunu belirtti ve Kobani'deki sivillere dair de şu açıklamayı yaptı: "YPG'nin ilerlemesi üzerine son günlerde binlerce sivil Kobani'ye geldi. Şimdi 20 bine yakın sivil var. Sivillerin ilaç, gıda, giyecek ve yiyecek ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların karşılanması için uğraşıyoruz"

"Kobani'nin yüzde 80'i YPG'nin, yüzde 20'si IŞİD'in elinde" diyen Müslim, havan toplarıyla Kobani'ye saldırılarını sürdüren IŞİD'in sivil halka yönelik 'katliam tehlikesi olduğunu' ifade etti.

'TÜRKİYE'YE KORİDOR AÇILMASI' ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Enver, Türkiye'ye 'koridor açılması' çağrısını yineledi ve "IŞİD Kobani'yi ele geçirirse yönünü Türkiye devletine çevirir. Türkiye'ye yardım koridoru açılması çağrısını birçok defa yaptık ama yanıt alamadık" dedi.

Kobanili yetkili, 'ABD ve Avrupa ile de görüşmelerinin sürdüğünü' belirterek "Kobani'ye destek vermek isteyenlere de kapımız açık" çağrısında bulundu.

"ENKS, YPG ÇATISI ALTINDA SAVAŞSIN"

Diğer yandan, Kobani'de YPG'ye destek verme amacıyla, Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) de bölgeye birlik göndermek istemiş fakat YPG'nin bu birliklerin Kobani'ye girişine engel olduğu bildirilmişti.

Enver Müslim, ENKS birliklerinin ancak 'YPG adıyla savaşabileceklerini' şu sözlerle ifade etti:
"ENKS üyeleri kendi iradeleriyle Kobani'ye gelip savaşmak istedi. Biz geleceklerin YPG çatısı altında savaşmasını istiyoruz. Biz de Kobani kantonu yönetimi olarak Kobani'de iki gücü kabul etmiyoruz. YPG herhangi bir partinin gücü değildir. Kobani'nin savunma gücüdür"

Müslim ayrıca, davet üzerine Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne ziyarette bulunduğunu belirtti ve "Orada Kürt Parti ve örgütleriyle görüşmeler yaptım. Kimseden herhangi bir silah sözü almadık" dedi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Enver Müslim Türkiye Suriye Kobani Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

500

Yorumlar (248)

büyük osmanlı 1453:

Tekbir; Allah-u Ekber! Tekbir; Allah-u Ekber! Tekbir; Allah-u Ekber! Türkler İslam''ın keskin kılıcıdır. Allah Türk''ün yar ve yardımcısı olsun.

11
101
yanıtYanıtla
m hanifi:

alahu ekber deyip barbarlığı imansızlığı yapsonra ben alah adına yaptım

yanıt4
yanıt0
büyük osmanlı 1453:

Bak burada ''Allah Uludur'' yazıyor ama siz Yüce Allah''ın büyüklüğüne bile tahammül edemiyorsunuz. Peygamberin övgüsünü almış bizler cennete gideriz de, siz agoplar ne tarafa gider belli değil.

yanıt0
yanıt3
isvec:

hem ALLAH in ismini aliyon hem irkcilik yapiyorsunuz ALLAH ni tuku korusunmus baska insan yok dunyada bir turk dunyaya bedel ya ondan heralde su gozlerinizi acin artik hani musluman dua ederlen tum muslumanlar icin isterdi yada istemeliydi size gore bi aralar peygamberimize turk demislerdi ne bicim insalarsiniz ya

yanıt7
yanıt0
büyük osmanlı 1453:

Bana bak bana, biz ışidli değiliz biz Türküz. Biz Allah-u Ekber dediğimiz zaman düşmanlarımızın celladı oluruz. Kürt kimliğine giren ermeniler bunu iyi bilir. Gerçek kürt müslüman olur vatanını sever. Çokta arkadaşım var Allah adına. Hem siz niye gocunuyorsunuz? Bak bu yazıda bir aşağılama var mı m. hanifi?

yanıt1
yanıt9
büyük osmanlı 1453:

isveç adlı arkadaş sen bu söylediklerinle beni değil Kur-an''ı yalanlıyorsun. Tabi dünyada ırk olarak bir biz yokuz ama Kur-an da sık sık geçeriz. Bu arada ben Peygamberin Türk olduğunu sanmıyorum kendisi araptır. Ama sen bu söylenenleri fazla kafana takmışsın.

yanıt0
yanıt0
ALLAH TÜRKE DEĞİL ÜMMETE YARDIMCI OLSUN:

cahilini gördümde senin kadarını görmedim. siz biz demeyi peygamberimiz veda hutbesinde yasakladı. siz kimsiniz kuranda geçesiniz lan. CEHALETİNİ GÖRMEK İSTERSEN SADECE BEĞENİ VE ELEŞTİRİ SAYISINA BAK SEFİL. . .

yanıt1
yanıt0
Kobani. Gezi. Fani. Hainlik. BakimobilWeb@haberler.com:

Domuzdan. Post. olmaz. Bunlardan. Döst olmaz

6
74
yanıtYanıtla
kapkara:

Gidişiniz olsun dönüşünüz olmasın. . .

27
51
yanıtYanıtla
salih:

orada geber sin ler

yanıt2
yanıt34
Tüm 248 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title