Haberler

Kobanê Yeniden İnşa Edilecek

Güncelleme:

Diyarbakır'da Kobanê Kanton Yönetimi tarafından düzenlenen Kobanê'yi Yeniden İnşa Konferansı sona erdi.

DTK, DTSO, Diyarbakır Barosu, Tabipler Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve Rojava Dayanışma Derneği'nin desteğiyle yapılan ve iki gün süren konferans, sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erdi. Sonuç bildirgesinin Kürtçesini Konferans Hazırlık Komitesi üyesi Dilşah İbiş, Türkçesini ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek okudu.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Kobanê Kantonu Yönetimi Başkanı Enver Müslim, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'nin yanı sıra Güneyden, Kuzeyden, Türkiye'den ve Avrupa'dan 370 delegenin katıldığı konferansın sonuç bildirgesinde Kobanê'nin neden önemli olduğu vurgulandı.

Kadın evleri, sağlık ve yaşam merkezleri, gıda karşılama noktaları açılacak

Bildirgede, Kobanê'nin demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir şekilde yeniden inşa edilmesi konusunda ortak karara varıldığı kaydedildi. Göç eden Kobanê halkının inşa çalışmalarına aktif bir şekilde dahil olması amacıyla hızlı bir şekilde kadın evleri, yaşam merkezleri, gıda maddeleri karşılama noktaları ve sağlık merkezlerinin açılacağının vurgulandığı bildirgede, şöyle denildi: "Bu anlamda Kobanê ve Suruç arasındaki sınırı kapısı resmi bir şekilde açılması gerekiyor. Konferansımız Türkiye hükümetine Mıştenur Sınır Kapısı'nın açılması yönünde çağrıda bulunuyor. Bu kapıdan tüm dayanışma malzemelerinin geçmesi ve oluşturulan uluslar ası heyetlerin güvenli bir şekilde geçmesi gerekiyor. Tüm uluslararası kurum ve kuruluşlara, sınır kapısındaki engelin ve kent üzerindeki saldırıların sona ermesi için harekete geçme ve diplomatik çalışmaların başlatılması için çağrısında bulunuyoruz."


Kadın ve Gençler Aktif Çalışmaya Çağrıldı

Ulusal Kongrenin gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekilen bildirgede, Kobanê'nin yeniden inşasının Kürt halkı tarafından yapılması gerektiği belirtildi. Tüm kadın ve gençlerin Kobanê'nin inşası için aktif çalışmaya çağrıldığı bildirgede, "Konferans katılımcılarının alınan kararlara bağlı kalması ve kararlara dönük acil bir çalışma başlatması sonuca bağlılığını pratik çalışmalarıyla göstermesi gerekiyor. Bu anlamda dünyanın birçok farklı ülkesinde yaşayan Kürdistan halklarına, Kobanê'nin yeniden inşası çalışmalarına katılım çağrısında bulunuyoruz. Bu inançla el ele vererek tüm sömürgeci güçlere en güzel cevabı hep birlikte inşa ettiğimiz Kobanê'yi inşa ederek vereceğiz." denildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Tabipler Odası Türkiye Rojava Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title