Haberler

KKTC'li öğrenciler için adalet talebiyle yürüyüş düzenlendi

Güncelleme:

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman'da yaşamını yitiren 35 KKTC'li öğrenci için adalet talebiyle yürüyüş düzenledi. Aileler, depremde kaybettikleri yakınlarının ölümünde 'olası kast' olduğunu belirterek adalet arayışını sürdürdü.

(ANKARA) - Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman'da 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan İsias Otel'de yaşamını yitiren 35 KKTC'li öğrenci için "Adalete ışık tut" yürüyüşü düzenledi. Depremde kızı Selin'i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, "Bizim tek dayanağımız bilimin gösterdiği doğrular ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden de tek beklentimiz bu yöndedir." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde KKTC'li öğrencilerin ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman'daki Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan'da Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Duruşma öncesi aileler dün KKTC'de kayıpları için bir kez daha bir araya geldi. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, depremde kaybettikleri yakınlarının ölümünde "olası kast" olduğunu belirterek "Adalete ışık tut" yürüyüşü yaptı. Ellerinde meşalelerle yürüyen aileler "İsias ortak davamızdır" ve "Adalet olası kastla gelecek" sloganları attı.

"BİZİM TEK DAYANAĞIMIZ BİLİMİN GÖSTERDİĞİ DOĞRULAR VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜDÜR"

Depremde kızı Selin'i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, şöyle konuştu:

"Günlerdir, haftalardır, aylardır, tam 438 gündür, birlikte kalplerimizin attığı, birlikte ağladığımız, birlikte yürüdüğümüz, birlikte mücadele ettiğimiz dava arkadaşlarımız, dava yolumuzun uzun olacağını en başından beri hep söyledik. Hepimiz bunun bilincindeydik, bugün de bilincindeyiz. Bildiğiniz gibi maalesef son günlerde davamızda bizleri üzen kararlar alınmıştır. Bizim tek dayanağımız bilimin gösterdiği doğrular ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden de tek beklentimiz bu yöndedir.

İlk günden beri kapanmayacak yaralarımızı, yasımızı bir kenara koyarak bize bu acıyı yaşatanların ve koskoca bir nesli yok edenlerin cezasını çekmesi gerektiğini hep birlikte dile getirerek 'adalet, adalet' diye haykırdık. Bu haykırışımız 72 cana mezar olan bu yapının ortaya çıkmasında ismi geçen tüm kişiler ve sorumlular hak ettikleri en ağır hukuki cezaları alana kadar yani olası kastla yargılanıp hüküm giyene kadar devam edecektir"

Kaynak: ANKA / Güncel

Adıyaman Hukuk Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title